jelensuperliga logo

Vojvodina na deobi drugog mesta, Inđija u zoni ispadanja

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas kao gosti Indiju sa 2:1 i dva kola pre kraja sezone izjednačili se sa Crvenom zvezdom na drugom mestu Super lige. Strelci na meču u Novom Sadu bili su Slobodan Medojević u 21. i Abubakar Oumaru u 58. minutu iz penala za Vojvodinu, a Darko Isidorović u 46. za Inđiju.

Inđija je ovim porazom dospela u zonu ispadanja, pošto su konkurenti za selidbu u niži rang naredne sezone, Hajduk i Metalac, ostvarili pobede u 38. kolu Super lige. Hajduk je kao domaćin bio bolji od Javora iz Ivanjice sa 2:0, golovima Milana Živanovića u 30. minutu iz penala i u 42, dok je Metalac kao gost savladao Slobodu Sevojno, pogotkom Edina Ademovića u drugom minutu.

Povezana vest:  Milan Pavkov produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja 2022.

Dva kola pre kraja prvenstva Srbije Indija se nalazi na pretposlednjoj poziciji sa 23 boda. Hajduk ima 25, a Metalac 28. Poslednji na tabeli je Čukarički, koji ima samo četiri boda.

Vojvodina se pobedom protiv Indije izjednačila na drugom mestu sa Crvenom zvezdom, koja je ranije danas poražena u Čačku od Borca sa 2:0. Novosađani su tako odložili šampionsko slavlje Partizana, koji večeras igra na svom terenu protiv Čukaričkog.

Povezana vest:  Počele pripreme za Italiju, Vidić stiže u četvrtak

Ukoliko crno-beli pobede, biće im potreban još samo jedan bod u preostale dve utakmice da dođu do titule.

Fudbaleri Rada propustili su priliku da na svom terenu obezbede istorijski plasman na evropsku scenu. Klubu sa Banjice bio je potreban bod iz duela sa Jagodinom, ali su gosti slavili sa 4:2 u meču koji je igran bez publike.

Povezana vest:  Ristić povredio članak, pauzira tri nedelje

Stadion Rada bio je zatvoren za gledaoce zato što su navijači tog kluba u prošlom kolu na nacionalnoj osnovi vređali trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog i zapalili hrvatsku zastavu. U ostalim utakmicama 28. kola Super lige OFK Beograd je kao domaćin sa 1:0 pobedio BSK iz Borče, dok je Spartak u Subotici bio bolji od Smedereva sa 2:1. Naredno, 29. kolo, igraće se u sredu.