Deportivo_de_La_Coruna

Deportivo ispao iz Primere

 

Fudbaleri Deportiva iz La Korunje ispali su iz španske Primere, pošto su večeras u poslednjem kolu sezone na svom terenu poraženi od Valensije sa 2:0, a Saragosa je kao gost pobedila Levante sa 2:1 i tako izbegla selidbu u niži rang.

Deportivu su išli u korist poraz Majorke od Atletiko Madrida sa 4:3 i remi Hetafea i Real Sosijedada od 1:1, kao i poraz Levantea od Saragose, ali će se naredne sezone, ipak, takmičiti u drugoj ligi. Valensija je slavila golovima Arica Aduriza u 4. i Roberta Soldada u 90. minutu.

Povezana vest:  Simeone dogovorio prelazak u Čelsi?

Valensiji pobeda nije ništa značila, pošto je već imala obezbeđenu treću poziciju i plasman u Ligu šampiona. Pored Deportiva u Sekundi će naredne sezone igrati još Almerija I Erkules.

Šampionsku titulu u Primeri osvojila je Barselona, koja je večeras sa 3:1 pobedila na gostovaju Malagi, dok je drugoplasirani Real Madrid slavio na svom terenu sa 8:1 protiv Almerije. Četvrtoplasirani Viljareal izgubio je u gostima od Osasune sa 1:0, ali će i pored toga igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Zagorčić novi trener Vojvodine

Od španskih klubova u Ligi Evropa narede sezone takmičiće se Sevilja, Atletik Bilbao i Atletiko Madrid, čiji je napadač Kun Aguero večeras postigao tri gola u pobedi protiv Majorke.