cristiano_ronaldo_slavlje

Ronaldo: Hvala saigračima, titula je i njihova

Naslov najboljeg strelca španske lige za sezonu 2010/11 osvojio je napadač madridskog Reala Kristijano Ronaldo. Postigavši 40 golova srušio je i rekord Primere.

Pred subotnju utakmicu poslednjeg kola Ronaldo je bio izjednačen (po 38 golova) s Telmom Zarom (iz sezone 1950/51) i Hugom Sančezom (iz sezone 1989/90), ali u 8-1 pobedi protiv Almerije, koja će sledeće sezone igrati u drugoj ligi španskog fudbala, postigao je dva gola za rekordno ostvarenje.

Povezana vest:  Mihajlović saopštio spisak za Čile

-Moram se zahvaliti svim saigračima. Naslov najboljeg strelca pripada svima nama, oni su mi pomogli da dam 40 golova. Srežni smo zbog dobro odigrane utakmice. I ja volim da asistiram, budući da oni asistiraju meni – izjavio je po završetku utakmice Ronaldo koji je uz dva gola i za dva asistirao.

Real je sezonu završio sa 102 postignuta gola. Jednako su ih zabili i u prošloj sezoni, kada su također na tabeli gledali u Barselonina leđa.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Danski navijač uboden nožem uoči meča Lige šampiona

-Brojku od 102 gola biće teško ponoviti, ne i nemoguće. Sezona nije završila na način na koji smo priželjkivali, ali završnica je bila po volji trenera. U novu krećemo s velikim ambicijama – dodao je portuglaski napadač kluba koji je kroz 54 utakmice u svim takmičenjima postigao 53 gola.