Guardiola_trener_Barselona

LIGA ŠAMPIONA

Žozep Gvardiola: Veliki deo nedelje ćemo se mentalno pripremati za Mančester

Iduće subote će na Vembliju fudbaleri Barselone i Mančester Junajteda odlučiti o tome ko je novi evropski prvak i ko će na tom tronu naslediti milanski Inter.

Barselona je još ranije osigurala naslov prvaka u španskoj Primeri, pa je njihov trener Žozep Gvardiola mogao da odmara one najbolje igrače tokom zadnjih utakmica u prvenstvu. Istu je taktiku primenio u subotu kada je Barselona gostovala u zadnjem kolu Primere kod Malage i pobedila 3-1.

Povezana vest:  Maskerano u Barseloni do 2018.

-Pobede su uvek lepe i bitne, bez obzira dogode li se u super važnim utakmicama ili kao ovom prilikom kod Malage – rekao je Gvardiola.

Sve najveće zvezde katalonske ekipe u subotu su dobile slobodno.

-Najveća dobit je ta što u London putujemo svi spremni i zdravi. Izbegli smo povrede na kraju sezone, a tome je pomogla činjenica što smo mnoge mogli i odmarati. Sledi nam totalno prebacivanje fokusa na Mančester Junajted, iako smo već neko vreme u tom filmu – rekao je katalonski strateg i precizirao:

Povezana vest:  Snejder ne želi da ode iz Intera

-Mislim da ćemo veliki deo nedelje posvetiti mentalnoj pripremi za tu utakmicu. U Londonu nas čeka zahtevan suparnik, odlična i iskusna ekipa. Iskreno, moram priznati da je za nas Primera najveće takmičenje i prvenstveno smo srećni što smo tamo prvi. Liga šampiona je najeksponiranije takmičenje, u tom finalu će nas gledati celi svet i zato želimo na pravi način predstaviti sebe, ali i naš španski fudbal – zaključio je popularni Pep.

Povezana vest:  Gošić: Jagodina će dati svoj maksimum