FSS_logo

Održana sednica Odbora za hitna pitanja

Naredna sezona počinje 13. avgusta

 

U Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije, kojom je predsedavao Tomislav Karadžić. Članovi najoperativnijeg tela najpre su analizirali sve obavljene pripremne radnje uoči predstojećih prijateljskih utakmica „A“ i Mlade reprezentacije u junskom terminu. Podsetimo, „A“ reprezentacija Srbije će 3. juna u Seulu igrati protiv Južne Koreje, a 7. juna gostovaće u Melburnu i odigrati meč protiv reprezentacije Australije. S druge strane, Mladu reprezentaciju 2. juna očekuje gostovanje Francuskoj u Ruenu, a 6. juna u Falkenbergu selekciji Švedske.

Povezana vest:  Rosicki produžio ugovor sa Arsenalom

Na današnjoj sednici analiziran je i rad Sportskog centra, koji je i zvanično otvoren 14. maja. Pored članova naše dve najbolje selekcije, prvi gosti centra uskoro će biti i članovi selekcija Rukometnog saveza Srbije, tako da će objekat u Staroj Pazovi zaživeti na planirani način.

Bilo je reči i o procesu licenciranja klubova u takmičenjima pod okriljem UEFA. Ovo je bio samo jedan u nizu sastanaka koji su ovu temu imali na dnevnom redu, jer se o tome razgovaralo sa predstavnicima svih zainteresovanih klubova za apliciranje za evropska takmičenja i prethodnih nedelja. Zaključeno je da naši klubovi, neki u većoj a neki u manjoj meri, imaju problema na putu ispunjenja zahteva, ali je i izraženo uverenje da će ih oni u potpunosti i pravovremeno otkloniti.

Povezana vest:  Baloteli doneo tri boda Milanu u prvoj utakmici Serije A

Usvojen je i predlog dobijen od predstavnika Zajednice klubova Super lige o terminu početka narednog šampionata. Po njemu, nova sezona 20111/12. počeće 13. avgusta. U zakonom predviđenom roku od 30 dana pre utakmica prvog kola biće formiran i potpun kalendar takmičenja. Donesena je i odluka da letnji prelazni rok traje od 20. juna do 31. avgusta 2011. godine, a predstojeći zimski prelazni rok od 9. januara do 3. februara 2012. godine.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Bajern rasprodao Alians Arenu za polufinalni meč sa Lionom

Članovi Odbora za hitna pitanja razmatrali su i inicijativu FK Vojvodina o izuzimanju ovog kluba iz procesa privatizacije. Oni su ovom prilikom od Odbora za hitna pitanja FSS dobili podršku za to, ali i smernice da postupe u skladu sa odredbama Zakona o sportu i zahtev podnesu Vladi Republike Srbije ili nadležnom organu autonomne pokrajine ili lokalne samouprave, koji su jedino ovlašćeni da proglašavaju sportske organizacije i klubove od opšte društvenog značaja.