RED STAR-TADIC_19

Tadić: Voleo bih da srpski klub opet osvoji Ligu šampiona

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je danas stadion Crvene zvezde i rekao da bi voleo da neki srpski klub ponovo osvoji Ligu šampiona, kao što su to učinili crveno-beli 1991. godine.

Tadića su na stadionu dočekali predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, prvi čovek fudbalskog kluba Vladan Lukić, trener Robert Prosinečki i predstavnici sponzora kluba, ruske kompanije Gasprom.

Povezana vest:  Rodžers: Suares nam je poželeo sreću

Predsednik Srbije obišao je muzej kluba i slikao sa sa peharom Kupa šampiona, osvojenom 29. maja 1991. u Bariju, nakon pobede Crvene zvezde protiv Olimpika iz Marseja.

Tadić je rekao da je Zvezda tada usrećila celu zemlju i da je „reč o najvećem klubu na ovim prostorima“.

-Želim da Zvezda i u budućnosti bude šampionski klub, da se smenjuje na vrhu sa Partizanom, ali pre svega da neki srpski tim osvoji Ligu šampiona. Za tako nešto potrebna je jaka privreda u

Povezana vest:  Van Basten na leto preuzima Herenven

državi i zato bih voleo da se zahvalim kompanija Gasprom, NIS-u, Telekomu i ostalima što sponzorisanjem klubova pomažu sport – rekao je Tadić novinarima na stadionu.

Tadić je posetio Zvezdu u čast 20. godišnjice od osvajanja titule prvaka Evrope. Predsednik FK Crvena zvezda poklonio je Tadiću monografiju o ovom klubu.

-Poklon ću dati ćerkama koje fanatično navijaju za Crvenu zvezdu – kazao je Tadić, inače navijač najvećeg rivala crveno-belihm Partizana.

Povezana vest:  Poznati rivali Zvezde na pripremama u Turskoj

Pred njegov dolazak navijači Zvezdu su na zidovima ispisali niz uvredljivih grafita, koji su, međutim, brzo prekrečeni. Poseti predsednika prethodila je i lažna dojava o bombi na stadionu.

PHOTO: ataimage.rs i FK Crvena zvezda 

marakana_bomba