pep-guardiola-fc-barcelona

LIGA ŠAMPIONA

Gvardiola: Moramo mnogo bolje nego u Rimu 2009. godine

Iako je Barselona u finalu Lige šampiona 2009. godine u Rimu pobedila Mančester Junajted s 2-0, trener katalonskog diva Pep Gvardiola tvrdi da predstava koju je njegova ekipa tada pokazala neće biti dovoljna za novi trijumf nad „crvenim đavolima“ u novom finalu Lige šampiona, ovoga puta na Vembliju.

Gvardiola kaže da je nekoliko puta pogledao snimku rimskog dvoboja s družinom Aleksa Fergusona. Usprkos pobedi i osvajanju naslova, s dosta elemenata nije bio zadovoljan. Barem tako tvrdi uoči najveće utakmice sezone…

-Igrali smo lošije u Rimu nego što želimo igrati na Vembliju. Znam da vam je čudno što to govorim. Naravno da mi je drago što smo dobili tu utakmicu u Rimu, ali ovog puta moramo puno bolje ako želimo do novog trijumfa. Moramo igrati mnogo brže. Nismo bili dovoljno dobri protiv Junajteda pre dve godine u smislu intenziteta i još nekih drugih stvari. Uporno sam to ponavljao igračima zadnjih nekoliko dana. Ukoliko ćemo u subotu ponoviti predstavu iz Rima, nećemo pobediti! – smatra Gvardiola.

Povezana vest:  Čukarički poražen u Bakuu i eliminsan iz kvalifikacija

-Baš sve me brine kada govorimo o Mančester Junajtedu. Imaju fantastične, moćne i ubojite igrače. Jednako su dobri kao i mi. Dobro znamo kako oni funkcionišu. Jedna su od najkompletnijih ekipa koju sam ikada vidio. Zbog toga moramo odigrati veliku partiju – dodao je Gvardiola.

-Jake tačke Mančestera? Ima ih mnogo! Slabe tačke? Imaju i njih puno. Moraćemo ih znati iskoristiti. Spremni smo i u dobrom raspoloženju. Bilo je nekih stvari na treninzima zadnjih dana s kojima nisam bio najsrećniji, ali, generalno smatram da smo spremni za ovaj veliki izazov. Ukoliko odigramo kao što smo igrali ove sezone i ako damo sve od sebe, verujem da će to biti dovoljno za našu pobedu.

Povezana vest:  Ančeloti pred otkazom u Napoliju posle novog meča bez pobede

Ukoliko Barcelona doista još jednom slomi Mančester Junajted, biće to 10. trofej katalonskog kluba tokom trogodišnjeg mandata Gvardiole na klupi. Neki smatraju kako bi to bilo dovoljno za kvalifikaciju “najveće ekipe svih vremena“…

-Ne mogu odgovoriti na to pitanje, to je nemoguće. Crojfov Ajaks, Sakijev Milan, Di Stefanov Real Madrid ili Peleov Santos, sve su to velike ekipe o kojima bi se također moglo tako pričati. Ako neko za 10 godina kaže da je gledao ovu Barselonu i uživao u njenom fudbalu, biće to lepo čuti. Ali, reći da smo najbolji svih vremena je nemoguće. To naprosto nije istina. Barem sada. Treba proći vremena da biste sudili o najboljima svih vremena. To vam je poput filmova. Tek nakon određenog vremena možete suditi koliko je neki film zapravo dobar – kaže Gvardiola.

Povezana vest:  Mamić: Monstrumi koji su me osudili neće mirno spavati

Neko iz redova španskih medija sugerisao je da bi ovo mogao biti i Gvardiolin oproštaj od Barselonine klupe, natuknuvši da ga na njoj možda neće biti na početku sledeće sezone…

-Danas stvarno nije taj dan u kojem bi želeo o tome da govorim. Priču mog odlaska ostavite za neki drugi dan – zaključio je trener Barselone.