vidic_i_sudija

LIGA ŠAMPIONA

Vidić: Barselona je bila bolja i zasluženo pobedila

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić rekao je da su fudbaleri Barselone večeras zasluženo pobedili njegov tim u Londonu i osvojili trofej Lige šampiona.

-Barselona je igrala veoma dobro večeras. Stvorila je više šansi i bila bolja od nas. Kada dođeš do finala normalno je da želiš pobedu i da smo sada svi u Junajtedu razočarani zbog poraza – rekao je reprezentativac Srbije, a preneo sajt Lige šampiona.

Barselona je na stadionu Novi Vembli u Londonu pobedila Mančester junajted sa 3:1 i osvojila četvrtu titulu prvaka Evrope.

-Izuzetno sam srećan. Potrebno je jako puno da bi se osvojilo ovo takmičenje. Mislim da smo večeras igrali izvanredno i da smo uspeli da kontrolišemo meč – ocenio je trener Barselone Pep Gvardiola kojem je ovo drugi trofej Lige šampiona kao strategu kluba u kojem je nekada igrao.

Povezana vest:  KUP SRBIJE 2013, Igraju se četvrtfinale utakmice Kupa Srbije

Napadač španskog kluba David Vilja rekao je da „ne može da bude srećniji“.

-Ostvarili smo fantastičan rezultat. Sa velikom ambicijom smo ušli u meč, jer smo želeli da iskoristimo maksimum od ove generacije sjajnih fudbalera. Sada je vreme za slavlje – rekao je strelac trećeg gola za Barselonu.

Pre Vilje golove za Barselonu postigli su Pedro i Lionel Mesi, dok je pogodak za Mančester junajted dao Vejn Runi.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Dešan: Cilj je ostvaren

Trener poraženog tima Aleks Ferguson kazao je da je očekivao više od igrača Junajteda, koji su ove sezone ponovo postali prvaci Engleske.

-Pobedila nas je fantastična ekipa, najbolja sa kojom smo se ikada sastali, ali očekivao sam više od svojih igrača. Imamo iza sebe uspešnu sezonu i žao mi je što smo dva puta igrali finale na Novom Vembliju, a oba puta izgubili – rekao je Ferguson čija je ekipa pored večerašnje utakmice poražena i u finalu engleskog FA kupa od gradskog rivala Mančester Sitija, takođe na stadionu u Londonu.

Povezana vest:  Monako u seriji, pobedio Ren i zadržao prvo mesto Lige 1

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand priznao je da je Barselona bila bolji rival.

-Uspeli smo da se vratimo u meč kada smo izjednačili na 1:1 i iskreno smo se nadali da možemo do pobede. Treba, ipak, odati priznanje Barseloni koja je igrala bolje i zasluženo pobedila. Čitav sistem im je dobro funkcionisao. Kolektivno i pojedinačno su bili dobri. Mi smo imali svoj plan za pobedu, ali očigledno nam nije bilo suđeno – kazao je Ferdinand.