LIGA ŠAMPIONA

Gvardiola: Svaka čast ostalima, ali Mesi je najbolji

Trener fudbalera šampiona Evrope, Barselone, Pep Gvardiola rekao je danas da su svi igrači u ekipi fantastični, ali da je Lionel Mesi taj koji pravi veliku razliku u odnosu na sve protivnike.

-Imamo odlične igrače, ali on nam donosi prednost. Možemo da se takmičimo sa svima, ali Mesi je ta razlika u kvalitetu zbog koje beležimo sve ove pobede. Radimo naporno, imamo talentovanu ekipu i dobru taktiku. Ipak, Mesi je jedinstven, pravo je blago Barselone – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Remi Malage i Deportiva

Mesi je u jučerašnjoj pobedi od 3:1 nad Mančester junajtedom u finalu Lige šampiona postigao drugi gol.

Ove sezone argentinski fudbaler postigao je 53 gola u svim takmičenjima.

-Nadam se da se Mesi nije zasitio uspeha i da će nastaviti da igra sa ovakvom lakoćom. Verujte mi, kada Mesi ne igra dobro, to nije zbog njega, već tada nešto nije u redu sa ostatkom ekipe – istakao je Gvardiola.

Povezana vest:  Lokomotiva iz Moskve menja trenra zbog sumnje u nameštanje

Iako ima samo 23 godine, Mesi je već dva puta bio igrač godine u izboru FIFA, a sinoć je treći put osvojio Ligu šampiona.

-Velika je čast što sam bio proglašen za najboljeg igrača finala, ali to je bila posledica odlične igre celog tima. Odigrali smo meč na vrhunskom nivou – kazao je Mesi.

Povezana vest:  Pirlo: Pregovarao sam o prelasku u Čelsi

Zahvaljujući odličnim igrama i osvajanju Lige šampiona ove sezone Mesiju se smeši i još jedna titula najboljeg igrač sveta.

-On je, bez dileme, čovek koji pravi razliku. Za mene je Mesi najbolji igrač na svetu – rekao je igrač sredine terena Barselone Ćavi Ernandes.