FUDBALSKA-LOPTA

Južnokorejski klub otpustio igrača zbog korupcije

 

Južnokorejski klub Pohang Stilers otpustio je svog igrača Kim Džung-kjuma zbog toga što se navodno kladio na svoje utakmice u skandalu sa nameštanjem fudbalskih utakmica koji trenutno potresa zemlju.

Klub iz Kej-lige raskinuo je ugovor sa Kimom zato što se navodno kladio na ishod jedne utakmice Stilersa pre dva meseca. Policija je uhapsila ukupno petoricu fudbalera iz različitih klubova i optužila ih da su uzimali novac od kladioničara da namerno greše i tako izazovu poraze svojih timova.

Povezana vest:  Popović novi golman Vojvodine

Bivši fudbaler Kej-lige Džiong Džong-kvan pronađen je mrtav u svom stanu ove nedelje, a delovalo je kao da se ubio. Policija je objavila da je ostavio za sobom poruku u kojoj je priznao da je učestvovao u nameštanju utakmica.

Poslednje optužbe pojavile su se iste nedelje kada je Svetska fudbalska federacija (FIFA) ponovo izabrala predsednika usred svog najgoreg skandala sa korupcijom, u kome su dva visoka funkcionera suspendovana zbog optužbi o podmićivanju za predsedničke izbore.

Povezana vest:  Volfsburg kaznio Dijega sa 100.000 evra

Predsednik Azijske fudbalske konfederacije (AFC) Mohamed bin Hamam povukao je kandidaturu za predsednika FIFA tokom vikenda, a potom ga je etička komisija privremeno suspendovala tokom istrage o korupciji.