mladen_dodic_trener_jagodine

Dodić napustio Novi Pazar, ne zna se ko će na klupu

 

Novi Pazar će poslednja tri kola fudbalske Prve lige Srbije igrati bez trenera Mladena Dodića, koji se odlučio na odlazak posle prvenstvenog poraza od Bežanije.

-Odluka nije doneta preko noći, a odlazim posle prvog i jedinog poraza, takođe i posle serije rezultata koju će teško biti ponovljena u bliskoj buducnosti kluba – rekao je Dodić radiju Sto plus iz Novog Pazara.

Trener iz Kruševca, kome je ovo bio drugi mandat na klupi Novog Pazara, predvodio je ekipu u 14 prolećnih kola, ostvarivši 10 pobeda, tri nerešena ishoda i jedan poraz.

Povezana vest:  Venger: Moraćemo da nastavimo sa životom

-Ispostavilo se da ni jedan takav niz nije bio dovoljan za istorijski plasman u Super ligu. Vreme je najbolji sudija i pokazaće da li je treće mesto u Prvoj ligi vredan rezultat – rekao je Dodić.

Mladi stručnjak je kazao da je vreme provedeno na klupi Pazara „pametno utrošeno“.

-Nosim sa sobom utiske punih tribina i prijateljstava za ceo život. Imao sam dobar odnos sa igračima i rukovodstvom, želim im sve najbolje. Klub treba da počne da razmišlja o obavezama za predstojeću sezonu, što ću i ja da učinim posle odmora koji mi je neophodan – zaključio je Dodić.

To je treći trener koji je ove sezone predvodio Novopazarce, a na klupi je nasledio sugrađanina Jovicu Škora. Sportski direktor kluba Sead Brunčević rekao je da nije mnogo iznenađen trenerovom ostavkom, mada za Dodićev rad ima samo reči hvale.

Povezana vest:  Majkon želi da ostane u Interu

-Prihvatili smo odluku šefa stručnog štaba, moramo da idemo dalje. Mi smo elitu ispustili još jesenas, šansa nam se ponovo ukazala I nismo je iskoristili – kazao je Brunčević.

Klupski funkcioner nije hteo da kaže ko će biti novi šef stručnog štaba, ali se očekuje da će to biti dosadašnji prvi asistent Izet Ljajić.

Potpredsednik kluba Džemail Plojović izrazio je očekivanje da će rotacija na trenerskoj klupi Novog Pazara biti samo prvi od nekoliko velikih rezova koji predstoje novopazarskom fudbalskom kolektivu tokom predstojećeg leta.

Povezana vest:  Napoli deklasirao Sampdoriju, Bolonja ispala iz Serije A

-Predsednik kluba Rasim Ljajić je čovek koji ne prihvata osrednjost u bilo čemu. Mnoge stvari u organizaciji kluba moraju da se promene. Neki su tu zalutali, a ispostaviće se da su upravo oni i najveći dobitnici – rekao je Plojović.

Novi Pazar, trećeplasirani tim Prve lige, u nedelju dočekuje vodeći BASK iz Beograda, u derbiju 32. kola. Novopazarci i dalje imaju teorijsku šansu da zauzmu drugu poziciju i plasiraju se u Superligu, iako tri kola pre kraja zaostaju pet bodova za drugoplasiranim Radničkim 1923.