vladimir_petrovic_kzn_decembar (1)

Selektor Petrović: Očekujem dobru utakmicu!

 

Reprezentacija Srbije sutra u Melburnu igra protiv najboljeg tima Australije i u tom meču srpski Orlovi žele da se revanširaju za poraz sa SP u JAR.

Brojne ekipe australijskih medijskih kuća, kao i izveštači iz Srbije, prisustvovali su zvaničnoj konferenciji za medije pred utakmicu Australija – Srbija, u Melburnu, na stadion „Itihad“ (utorak, 7. jun, 19.30 po lokalnom, 11.30 po srednjeevropskom vremenu, direktan prenos RTS).

– Selekcija Australije ima pozitivan bilans sa nama, očekujem sada dobru utakmicu, da publika uživa i nadam se da ćemo uz veliku podršku naših navijača, doći do povoljnog rezultata – rekao je u uvodnoj reči selektor Petrović.

Povezana vest:  Totenhem osvojio važne bodove protiv Fulama

Na pitanje da uporedi prošlogodišnji duel Srbije i Australije, na Mondijalu u Južnoj Africi, i predstojeći, prijateljski u Melburnu, selektor Petrović je odgovorio:

– Teško je porediti utakmice, posebno bilo koju sa svetskog prvenstva. Nadam se da će moji igrači biti na potrebnom i željenom nivou. Mislim da bi publika mogla da im pruži značajan stimulans jer se najavljuje da će biti mnogo naših ljudi na tribinama. Istovremeno, moram da naglasim, da kontrolne utakmice služe da bi se pokušalo nešto, proverio neki novi igrač i eventualno pojačala konkurencija pred mečeve za bodove jer tada više nemamo pravo da eksperimentišemo. U bliskoj prošlosti pokazalo se da su pojedini igrači šansu umeli da iskoriste, nadam se da će i debitanti sa ove turneje na najbolji način reagovati na poverenje koje im je ukazano.

Povezana vest:  Krespo produžio ugovor sa Parmom

Selektor Petrović najavio je određene promene u timu u odnosu na prethodni meč, odigran 3. juna u Seulu, kad je selekcija Južne Koreje bila bolja od „orlova“ i pobedila (2:1).

– Rekao sam igračima da očekujem da pokažu najbolje lice, sve što umeju, jer je ovo prilika za to. Zbog toga što želim da proverim naše igrače, nisam se mnogo obazirao na sastav i vrline rivala, ali znam da ćemo igrati protiv jakog protivnika, baš ono što sam i želeo za junski termin kad smo bili slobodni u kvalifikacijama – naglasio je strateg naše A reprezentacije.

Povezana vest:  Real čuva krunu i želi u istoriju, Juve sanja put u Berlin