tomislav_karadzic_kzn_hajat

Karadžić: Lukić traži alibi za loše rezultate

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić negirao je danas optužbe predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića ocenivši ih kao „klasičnu zamenu teza“ kojima se obmanjuje javnost i stvara alibi za loše rezultate.

Karadžić je zamerio Lukiću što se krije od novinara i komunicira sa medijima saopštenjima, i ocenio da umesto njega odlučuje Goran Vesić.

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić optužio je juče predsednika F S S da je privatizovao Savez i da radi samo u korist Partizana, kao i da je najveća smetnja razvoju srpskog fudbala.

-Mnoge stvari u ‘Lukićevom saopštenju’ su klasična zamena teza, kojom se obmanjuje javnost, a sebi stvara alibi za loše rezultate, izgubljene trofeje i ranu eliminaciju iz Evrope. Sudije svakog velikog kluba uvek su bili – rezultati – navodi se između ostalog u Karadžićevom saopštenju.

Povezana vest:  Di Stefano: Ronaldo zaslužio Zlatnu loptu

On je dodao da nije kriv predsednik F S S što Crvena zvezda završava evropska takmičenja u sezoni kupanja i ocenio da je „Vladan Lukić najveći problem Crvene zvezde“. Prema njegovim rečima, „Lukić i njegov mentor“ govore o problemima u fudbalu, „a njihove mi rešavamo“.

-Savez na čijem se čelu nalazim pomogao je Crvenoj zvezdi da dobije licencu za takmičenje u evro-kupovima! Nismo to učinili zbog Lukića i njegovog mentora, učinili smo to zbog Crvene zvezde i Evrope! Oni jedno drugom trebaju – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Zabrana javnih okupljanja na dan utakmice Vojvodina-Partizan

On je dodao da je Savez „do danas“ pozajmio Zvezdi 22 miliona dinara za isplate plata igračima i zaposlenima.

-Činjenica da vise Zvezdinih legendi radi u Fudbalskom savezu nego u klubu! Vladan Lukić i njegov mentor su oterali Vladimira Petrovića koji je na moj predlog izabran za selektora A reprezentacije. Koliko znam i Aleksandar Janković je bio trener Zvezde, a danas je selector mlade selekcije – rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, pravo je svakog kluba, te i Crvene zvezde da traži vanredne izbore u Fudbalskom savezu, ali izbori će biti kada ljudi u fudbalskoj organizaciji procene da je trenutak, kada trećina delegata zatraži sazivanje vanredne Skupštine.

Povezana vest:  MESI SPREMAN ZA JOŠ JEDNU NEVEROVATNU SEZONU U NOVIM MESSI15 KOPAČKAMA

-Sada kada pred sobom imamo kvalifikacije za EP 2012. sigurno nije pravi trenutak. Znam da Lukiću i njegovom mentoru nije važno da li ćemo se plasirati, ali nama jeste. Važan nam je i uspeh Zvezde na evropskoj sceni. U suprotnom, mislim da će biti postavljeno pitanje izbora, ali ne u FS Srbije, već u Crvenoj zvezdi – rekao je Karadžić.