didier_drogba_celzi_1

Milan i Inter žele dovesti Didiera Drogbu

Sve do prošle sezone se gotovo nije mogao zamisliti napadački red Čelsija bez danas 33-godišnjeg Didiera Drogbe, fudbalera iz Obale Slonovače.

Ali, prošle sezone je Drogba počeo sve češće provoditi vreme na klupi, tačnije, ulaziti u igru s klupe za rezerve. Uprkos tome što nije imao uobičajeno veliku minutažu u 36 premierligaških utakmica je postigao 11 pogodaka uz 15 asistencija.

Povezana vest:  Lalatović: Nismo bolji od Partizana, ali nije ni on od nas

Dolazak Fernanda Toresa iz Liverpula u Čelsi, kao i ulaganje u neke mlađe igrače, teraju Drogbu na razmišljanje hoće li odraditi još jednu sezonu koliko mu je ostalo po ugovoru s Čelsijem.

Naime, mnogi su se klubovi javili sa željom dovođenja ovog sjajnog napadača, iako je pre nekoliko dana engleska štampa, iz poverljivih izvora, otkrila da se sprema produženje ugovora između Čelsija i Drogbe.

Povezana vest:  Mančester bez O'Šeja do kraja sezone

Ali, isto tako, neki engleski mediji u nedelju pišu da predstavnici Milana i Intera sve nametljivije traže pregovore s Čelsijem i žele pričati na temu – Drogba.

Trenutno Drogba zarađuje oko 130.000 funti nedeljno u londonskom klubu, a adekvatno plaćanje Interu ne bi trebalo biti problem. Milan, pak, taj posao želi da ostvari i kroz prizmu određene „igračke zamene“ plus uplate određene sume novca.

Povezana vest:  Suares odbio da prisustvuje ceremoniji zbog izmišljenog poziva Fife

Podsetimo da dres kluba sa Stamford Bridgea Drogba nosi od 2004. godine kada je stigao iz Marseja.