robert_prosinecki_novinari_marakana

Prosinečki: Naredna sezona biće Zvezdina

 

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je da će naredna sezona biti u znaku njegovih fudbalera i istakao da će osvajanje titule prvaka Srbije biti osnovni prioritet.

U intervjuu zagrebačkom „Jutarnjem listu“ Prosinečki je rekao da je Partizan „četiri godine tlačio Crvenu zvezdu“ i da „ovo mora biti Zvezdina godina“.

-Partizanovi igrači imaju naviku pobeđivanja i pobednički mentalitet, no to će u nadolazećoj sezoni prestati. Zvezda u srpskoj ligi mora biti Barselona. Moja fudbalska filozofija mi nalaže da u postojećoj ligi moramo imati loptu 70 posto u našem vlasništvu. Veliki klubovi moraju biti dominantni, iako Zvezdi jos nedostaje kvalitet i samopouzdanje – kazao je, između ostalog, šef stručnog štaba srpskog vicešampiona.

Prosinečki je podsetio da poslednjih godina, otkako u srpskom fudbalu dominira Partizan, Crvena zvezda nije igrala dobro.

Povezana vest:  Barselona i dalje nedodirljiva, Partizan 65. na svetu

Prema njegovim recima, „ne samo da je rezultat bio loš, nego je loš bio i fudbal“.

-U minuloj sezoni ljudi su prepoznali da Zvezda opet igra dobro, da dominira kroz pas-igru i, otkako sam trener, samo na jednoj utakmici nisam bio zadovoljan, a to je bilo u Čačku. Podbacili smo i drugo poluvreme protiv Partizana, ostalo je bilo u redu. Brzo su igrači shvatili šta želim, shvatili su da Zvezda mora biti dominantna i najbolja – smatra popularni hrvatski stručnjak, član tima „crveno-belih“ koji je pre 20 godina u Bariju osvojio titulu prvaka Evrope.

Prosinečki je naveo da i u periodu kada nije bila u vrhu Crvenu zvezdu je gledalo 18.000 navijača po utakmici, ukupno ove sezone čak 297.000.

Povezana vest:  Goran Milanović: Evropa važna iz više razloga

-Ne smem ni da pomislim koliko bi ih bilo da smo na vrhu. Zvezda će sa pojačanjima sigurno biti prva u gradu, a ako si prvi u Beogradu, prvi si i u Srbiji. Mojim dolaskom probudio se optimizam i sve to mi godi“, istakao je Prosinečki, dodajući da osim Miloša Dimitrijevića, koji je već pristupio klubu, na spisku njegovih želja još su Alves iz Videotona, Brazilac Pačeko i bek Todorovski.

Kako je naveo, ne osvrće se na uvrede i optužbe iz tabora „večitog rivala“ Partizana.

„Partizan? To ime ne želim da izgovorim. I ne želim da budem njihov skaut, jer sve igrače koje je želela Zvezda oteli su preko noći.

Prosinečki je ocenio da u svetskom fudbalu trenutno ne postoji bolji tim od Barselone.

Povezana vest:  MEČ SRBIJA - GRČKA, Ulaznice za Srbija - Grčka 200, 400 i 500 dinara

-To je najbolja ekipa svih vremena. Spojili su sve, njihova selekcija je bila savršena. Ovogodišnje finale Lige šampiona bio je festival najboljeg fudbala koji je ikad viđen, dva tima koji nisu zavezani taktičkim lancima i nisu zarobljenici trenerskih strategija. U modi je Barselona, koja igra fudbal kakav verovatno niko više nikad neće igrati – smatra trener Crvene zvezde, koji je svojevremeno nosio dres španskog velikana.

Na pitanje da li će se ikada vratiti u hrvatski fudbal, nije želeo da odgovori.

-Šta god da kažem, ispašće pogrešno. Ali, često se čujem sa selektorom Slavenom Bilićem. On je izvanredan trener i izvući će reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope – poručio je Prosinečki.