ballack_adidas_promo

Nemački fudbalski savez i Lev odbacili Balakove kritike

Nemački fudbalski savez (DFB) i selektor „elfa“ Joakim Lev odbacili su kritike koje im je uputio Mihael Balak, dugogodišnji kapiten nemačke reprezentacije.

Podsetimo, saznavši da više nije u izboru za reprezentativne akcije te da će mu poslednja utakmica za „elf“ biti prijateljska protiv Brazila, Balak je saopštenjem ponudu odbacio, a usput i izrekao neke teške reči u smeru Leva.

Povezana vest:  Luković: Boriću se za svaki minut

-Stil i sadržaj onoga što je rekao u skladu su s načinom kako me tretirao od povrede zadobijene prošlog leta. Nazvati davno dogovorenu prijateljsku utakmicu mojom oproštajnom je farsa. Znam da svojim navijačima dugujem tu utakmicu, ali ponudu neću prihvatiti – napisao je u saopštenju Balak, strelac 42 gola za izabranu nemačku selekciju.

DFB i Lev tvrde da je Balak za takvu ideju znao još od marta, kada mu je i rečeno da za njega više nema mesta na popisu nemačkih reprezentativaca.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Junajted, Bajern, Inter žele da potvrde drugu fazu

-Ne shvatam njegov potez i zašto je sve nazvao farsom kada mu je na sastanku 30. marta rečeno da više nije u našim planovima. Od tada smo razgovarali nekoliko puta i mislili smo da je u njegovom interesu da još jednom kao kapiten povede ekipu na teren – tvrdi Volfgang Niersbah, glavni sekretar DFB-a.

Povezana vest:  Golman Verije preminuo posle treninga

Utakmicu protiv Brazila nemačka fudbalska reprezentacija odigraće 10. avgusta.