gold-cup_2011

GOLDKUP 2011

Meksiko i Honduras u polufinalu

Fudbalske reprezentacije Meksika i Hondurasa sastaće se u polufinalu Gold kupa (prvenstvo severne i srednje Amerike) pošto su u četvrtfinalnim mečevima bile uspešnije od Gvatemale, odnosno Kostarike.

Meksikanci su do plasmana među četiri najbolje reprezentacije došli posle preokreta u drugom poluvremenu.

Karlos Ruiz je već u 5. minutu meča doveo Gvatemalu u vođstvo, da bi „rezervista“ Aldo de Nigris izjednačio u 48. Pobedu Meksikancima, koji brane titulu, doneo je najbolji strelac dosadašnjeg dela takmičenja na Gold Kupu Havijer „Čičarito“ Ernandes. Šestim pogotkom na ovom turniru, Čičarito je u 68. minutu doneo plasman svojoj reprezentacije u polufinale, u kojem će se sastati sa Hondurasom.

Povezana vest:  Kalderon: Perez je hteo da stopira dolazak Ronalda

Honduras je prethodno savladao Kostariku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 5:3. Posle 120 minuta igre nije bilo pobednika (1:1) pa je polufinalista odlučen „penalima“.

Gol za Honduras u regularnom delu meča postigao je Bengston u 49. a izjednačio je Denis Maršal u 56. minutu.

Kostarika je propustila idealnu priliku da izbegne i produžetke i penale pošto je Saborio šutirao jedanaesterac 15 minuta pre kraja meča, ali je njegov udarac sa bele tačke zaustavio golman Hondurasa Noel Valjadares.

Povezana vest:  KONI preporučio doživotnu suspenziju za Flakija

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Kostarikanci su bili neuspešni još dva puta (Selso Borhes i Alvaro Saborio) i Honduras je otišao u polufinale.

U preostala dva četvrtfinalna meča sastaju se: SAD – Jamajka i Panama – El Salvador.