vladan_lukic_2011 (2)

Vladan Lukić: Nema premija za drugo mesto!

 

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić izjavio je danas da igrači tog kluba neće dobiti premije ako u predstojećoj sezoni osvoje drugo mesto u prvenstvu Srbije.

-Očekivanja u Crvenoj zvezdi su uvek velika. Igrači neće dobiti premije ako budu drugi u prvenstvu, bez obzira što je to predviđeno klupskim pravilnikom. Drugo mesto moraju da izbrišu iz glave – rekao je Lukić novinarima na okupljanju Zvezdinih prvotimaca za pripreme pred novu sezonu.

On je dodao da je rezultat na evropskoj sceni jednako važan za crveno-bele.

-Dobar rezultat u Evropi je jednako važan kao i domaće prvenstvo. Igrači moraju da znaju da u Crvenoj zvezdi uvek postoji imperative pobede. Moraju da budu svesni toga – kazao je Lukić.

Povezana vest:  Lazović: Očekujem da budem bolji u nastavku sezone

Trener beogradskog kluba Robert Prosinečki rekao je da ekipa u narednoj sezoni želi da napravi pomak u odnosu na prošli šampionat.

-Navijačima mogu da obećam da ćemo pokušati da budemo prvi u Super ligi i da ćemo pokušati da uđemo u grupnu fazu Lige Evropa. Za to nam je potrebna i sreća prilikom žreba – kazao je Prosinečki.

Predsednik i trener Zvezde ocenili su da je u letnjem prelaznom roku klub doveo igrače koje je želeo. Na Marakanu su nedavno došli Miloš Dimitrijević iz Rada i Vinicijus Pašeko iz brazilskog Flamenga.

-Šta smo hteli da dovedemo, doveli smo. Postoji još nekoliko mogućnosti, ali videćemo šta će biti od toga – rekao je Lukić.

Povezana vest:  Stojanović: Još ne znam tim za Javor

On je dodao da je Pavle Ninkov jedini igrač Zvezde koji je ovog leta dobio konkretnu ponudu da napusti klub. Ninkov je u pregovorima sa francuskim Tuluzom i narednih dana biće poznato da li će napustiti Marakanu.

Na današnjoj prozivci treneru Robertu Prosinečkom javilo se 29 igrača. Nešto duže odsustvo dobili su Borha, Pašeko i Kadu, koji bi danas trebalo da doputuju u Beograd, dok su Li Adi i Aval Isah još u Gani zbog obaveza prema Olimpijskoj reprezentaciji te zemlje.

Priliku da treniraju sa prvim timom Prosinečki je pružio trojici tinejdžera – Filipu Jankoviću, Filipu Stojkoviću i Goranu Čaušiću.

-Oni su veliki talenti i pripreme s prvim timom su im neka vrsta nagrade za dobar rad. Ako budu zaslužili, sigurno će dobiti šansu i da igraju. Ovo je dobar put da Zvezda oformi tim od igrača iz svog omladinskog pogona – kazao je Prosinečki.

Povezana vest:  Ronaldo pred finale LŠ: Mi smo bolji

Fudbalere Crvene zvezde naredna dva dana očekuju testovi fizičke spreme, a potom u četvrtak putuju na Zlatibor, gde će trenirati do 28. juna, kada se vraćaju u Beograd.

Prvotimci Zvezde 30. juna putuju u Austriju, gde će se pripremati do 18. jula. Tokom boravka u Austriji odigraće četiri prijateljske utakmice, prve dve protiv lokalnog trećeligaša Kolumbije I prvoligaša Matesburga. Druga dva rivala još nisu poznata. Naredna sezona fudbalske Super lige Srbije počeće 13. avgusta.