lopta_u_mrezi

Čak 68 osumnjičenih u korupcionaškoj aferi u grčkom fudbalu

Čak 68 osoba osumnjičeno je za učešće u najnovijoj aferi nameštanja rezultata u Grčkoj, saopštio je danas državni tužilac u Atini.

Među optuženima se nalazi i predsednik državnog prvaka Olimpijakosa iz Atine, Vangelis Marinakis, koji obavlja i funkciju prvog čoveka elitnog ranga takmičenja u Grčkoj.

Uprava Olimpijakosa reagovala je saopštenjem u kome se navodi da su sve utakmice, osim jedne, odigrane u sezonama 2008/09. i 2009/10. i da Marinakis nema veze sa najnovijim skandalom u grčkom fudbalu, pošto je na čelo trofejnog kluba došao prošlog leta.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana bez bele zastave u Atini

Za u učestvovanje u nameštanju rezultata optuženi su i reprezentativac Helena Avrama Papadopulos, koji je član „crveno-belih“ iz Pireja, prvotimac solunskog Arisa Kostas Mendrinos i šef stručnog štaba mlade selekcije Grčke Jorgos Georgijadis.

Čelnici dva grčka prvoligaša Olimpijakosa iz Volosa i Kavale, Ahileas Beos i Stavros Psomijadis, od prekjuče se nalaze u pritvoru zajedno sa još 13 osumnjičenih osoba za „pranje novca“, nelegalno klađenje i nameštanje rezultata.

Povezana vest:  Čelnici UEFA podržavaju zimski Mundijal u Kataru

Zamenik ministra kulture u Vladi Grčke Jorgos Nikitijadis ocenio da je prošli period „najtamnija stranica u istoriji fudbala“ u toj zemlji i dodao da je istraga koja je u toku „dobra prilika za oporavak“.

-Naš je cilj očistimo sport i vratimo ljudima igru koju vole – zaključio je Nikitijadis.