robert_prosinecki_kzn

Prosinečki: Dimitrijević, Pašeko i Mezenga su pun pogodak

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas na Zlatiboru da je uveren kako će novajlije Dimitrijević, Pašeko i Mezenga biti veliko pjačanje „crveno-belih“ za narednu sezonu.

-Mezenga je ozbiljan igrač i biće veliko pojačanje. Dimitrijevića i Pašeka znam od ranije i od samog početka sam da ih dovedem na „Marakanu“. Mislim da ćemo imati veliku korist od njih, očekujem da doprinesu konkurenciji i naprave pomak u igri Crvene zvezde.

Povezana vest:  Debiši: Srećan sam u Njukaslu

Prosinečki je dodao da njegov tim još uvek nije radio sa loptom i da će prvi deo priprema biti iskorišćen za sticanje kondicije.

-Ovo je najteži period priprema jer igrači dolazi posle slobodnih dana i odmora. Radićemo najviše na trčanju i povećanju kapaciteta pluća. Posle toga očekuje nas drugi deo priprema u Austriji, koji je tehničko-taktičkog karaktera jer ćemo imati i utakmice – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Valke smatra da je Katar kupovinom glasova došao do SP

Napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović istakao je „da su uslovi na Zlatiboru odlični i da nema nijedenu zamerku, pogotovo kad je u pitanju teren koji je u odličnom stanju“.

-Očekuje nas najteža, ali i najbitnija faza priprema koja predstavlja temelj za narednu sezonu. Niko od nas ne voli ovo, ali moramo to da prođemo da bismo kasnije bili konkurentni u evro takmičenjima i borbi za titulu u domaćem šampionatu – poručio je Kaluđerović.

Povezana vest:  Galijani: Kaka i Drogba ne dolaze u Milan

I Marko Vešović je izuzetno zadovoljan uslovima na Zlatiboru.

-Imamo sve što je potrebno za dobar rad. Pripreme su teške i naporne, ali znamo šta nas očekuje i jedva čekamo prvu utakmicu u Ligi Evrope. Pokušaćemo da prođemo u treće kolo i kasnije se plasiramo u takmičenje po grupama – rekao je Vešović.