villas_boas_celsi

Viljaš-Boaš: Ovo je posao mojih snova

Najmlađi trener u istoriji Premierlige, 33-godišnji Portugalac Andre Viljaš-Boaš, tvrdi kako će voditi Čelsi na demokratski način.

-Nisam diktator. Potičem slobodu izbora u fudbalu. Jako mi je važna kreativnost kod mojih igrača u timu. Volim nepredvidljivost u igri. Čvrsto verujem da svaki igrač mora imati mogućnost izraziti svoj puni potencijal u igri, mora imati mogućnost donositi odluke tokom igre – kazao je Viljaš-Boaš, koji je prošle sezone, dok je vodio Porto, postao najmlađi trener u istoriji koji je osvojio neki evropski trofej (Evropsku ligu). Uz taj naslov, osvojio je i duplu krunu, prvenstvo i Kup Portugala.

Povezana vest:  Roma pobedila Udineze i popela se na treće mesto na tabeli

Viljaš-Boaš je priznao kao je dolaskom u Čelsi dobio posao svojih snova, koji će mu, kako se nada, omogućiti da u potpunosti razvije svoj trenerski potencijal.

-Ovaj posao je sve ono što sam uvek želeo. Prihvatam da ljudi mogu gledati na potez mojih poslodavaca da uposle nekoga tako mladog kao na kockanje. Ali, mene zanima samo uspeh. Imam očekivanja i želim da izgradim uspešnu karijeru. Želeo sam da istražim jednu drugu ligu i okušam se u drugačijem društvenom i kulturnom okruženju. I ovde želim da osvajam trofeje – izjavio je Viljaš-Boaš.

Povezana vest:  Pogba: Konte može da postane novi Ferguson