FUDBALSKA-LOPTA

Južna Koreja: Golman priznao učešće u korupciji

 

Jedan od najboljih golmana fudbalske lige Južne Koreje priznao je da je bio umešan u nameštanje utakmica, preneli su danas mediji te zemlje. Oni prenose izjavu jednog od funkcionera Kej-lige koji je rekao da je golman priznao da je učestvovao u nameštanju utakmica prošle sezone, dok je igrao za Čunam dragons.

Igrač nije zvanično imenovan, ali se navodi da je u pitanju golman kluba Džeonbuk Hjundai, Jeom Dong-Gjun, koji je igrao za olimpijski tim Južne Koreje i bio rezerva u seniorskoj reprezentaciji. On se sam prijavio rukovodstvu lige, koje je ponudilo blaže kazne onima koji budu poštovali rok do kraja meseca da priznaju da su učestvovali u korupciji.

Povezana vest:  Klop: Nećemo se unapred predati protiv Reala

-Golman je prvo obavestio trenera Džeonbuka Čoi Kang-hija. To je bilo u petak uveče. Posle razgovora sa generalnim menadžerom kluba, Li Čul-džeunom, odlučili smo da slučaj predamo tužilaštvu – rekao je generalni sekretar Kej-lige An Dži-heon.

Fudbalski savez Koreje suspendovao je ranije ovog meseca doživotno zbog korupcije desetoricu igrača.

Među njima je i reprezentativac Kim Dong-hjun, koji je šest puta igrao za nacionalni tim, a inače je igrač vojnog kluba Sangdžu Sangmu. On je najpoznatiji fudbaler umešan u skandal do sada.

Povezana vest:  Venger impresioniran izdanjem svog tima

Igrači su navodno dobijali novac od nelegalnih kockara da bi pomogli svojim timovima da izgube. Osmorica suspendovanih igrača su iz istog kluba, Daedžon Sitizena. Pored njih, jedan fudbaler je suspendovan na pet godina.

Nekadašnji igrač Kej-lige, koji je navodno bio umešan u nameštanje, pronađen je mrtav u svom stanu ranije početkom meseca.

Povezana vest:  Fiorentina, Sijena i Ðenova u osmini finala kupa