vesovic_i_vilotiv_prip_zla

Marko Vešović:  Kao u vojsci

 

Čini se kao da je juče bilo, kada je potpisao za Crvenu zvezdu sa nepunih 19 godina. Marko Vešović je za godinu dana prošao mnogo toga.

– Za godinu dana smo promenili tri trenera. To ne odgovara nijednom igraču. Svi se prilagođavamo tim novim obavezama koje donosi svaki trener. Godinu dana prošlo je veoma brzo. Osećam se kao da sam ovde tri ili četiri godine, momci su me odlično prihvatili od prvog dana, i stvarno se osećam prelepo u Zvezdi – rekao je Vešović.

Povezana vest:  Vujošević: Milosavljević podigao ekipu

Pripreme su teške kao i prethodne, ali Vešović smatra da se ekipa navikla na žestok rad.

– Teku pripreme koje su dosta naporne i teške, treće već po redu za mene, ali navikao sam se na takav tempo, na ritam koji od nas zahtevaju Robert Prosinečki i Srđan Zirojević. Nadam se da ćemo što spremniji ući u nove bitke. Navikli smo na Srđana, i on je navikao na nas. Najteže od svega nam je to što ustajemo u sedam sati i često kažem „krenuo sam u vojsku“. Obaveze su baš naporne, ali ponavljam, navikli smo na takav ritam koji nam je Srđan nametnuo još na zimskim pripremama.

Povezana vest:  Anćeloti pred Etičkom komisijom FFF

Od pojačanja se dosta očekuje, kao i kompletnog tima Zvezde.

– Mislim da smo dobili tri dobra pojačanja. Nadam se da će uz postojeću ekipu da se uklope na pravi način, i da ćemo biti prava ekipa koja će napraviti što bolje rezultate. Ove sezone se od nas očekuje mnogo, na prvom mestu je taj ulazak u Ligu Evrope, a kasnije i osvajanje titule kako u prvenstvu, tako i u kupu – kaže Vešović.

Vešović smatra da može da odgovori zahtevima Roberta Prosinečkog na bilo kojoj poziciji.

Povezana vest:  Đuričić definitivno na pozajmici u Majncu

– Dosta sam se rotirao tokom protekle sezone, igrao sam i levog beka i desnog beka, i jedno i drugo krilo, u nekim utakmicama i veznog. Mislim da je to dobro za mene, da mogu da kažem da sam univerzalan igrač. Konkurencija je zaista jaka, na svakoj poziciji imamo po dva-tri igrača koji se ravnopravno bore za mesto u timu. Ja bih bio zadovoljan samo da igram, ne biram poziciju, gde god da me šef stavi, nadam se da ću odgovoriti na pravi način – konstatuje Vešović.