dusko_tosic_pripreme_zla

Duško Tošić: Biću još bolji

 

Proteklih nedelja, bilo je mmnogo špekulacija oko odlaska Duška Tošića. Mediji su Zvezdinog beka selili u Tursku, ali se iskusni fudbaler stavio na raspolaganje Robertu Prosinečkom na pripremama na Zlatiboru.

– Prethodna sezona je bila kakva je bila, okrećemo se novoj. Mediji su tu da pišu, ja čim sam na Zlatiboru, znači da ostajem. Mislima sam ovde, a šta bude, biće… Bitno je sad da se dobro pripremimo, a to da li ostajem ili ne ostajem, pa svaki dinar je dobro došao u budžet kluba – kaže Tošić kroz osmeh. – Šalim se, za sada ostajem, videćemo šta dalje, ali opet kažem, ja sam usmeren ka pripremama.

Povezana vest:  Mihajlović: Nisam više selektor reprezentacije Srbije

Rad sa Srđanom Zirojevićem za igrače nije nimalo lak.

– Upoznati smo sa njim pogotovo jer smo prošli i zimske pripreme, tako da nam ovo nije ništa novo. Nama igračima je ovo uvek najteži deo priprema. Ali, moramo to proći da bismo spremno igrali kako našu ligu, tako i Evropu. Brzo će to proći, i doći će treninzi sa loptom i utakmice – kaže Tošić.

Zvezdin bek je svestan ambicija kluba.

Povezana vest:  Samir iznenađen pažnjom u Brazilu

– Sam predsednik je izjavio da se ne premira drugo mesto, i mi smo svi svesni da i navijači i svi koji vole Crvenu zvezdu žele od nas da osvojimo titulu kako znamo i umemo. Imamo dobar tim, pogotovo što su došla tri nova kvalitetna igrača, koji donose kvalitet Crvenoj zvezdi i uveren sam da uz dobre pripreme možemo da ostvarimo taj cilj. Ipak, idemo korak po korak, najpre nam sledi Evropa. Verujem u ovu ekipu,  šest meseci smo sa novim trenerom, iskusniji smo, znamo šta treba da radimo – kaže Tošić.

Povezana vest:  Stanojević: Raduju me bodovi, igra mogla da bude i bolja

Najavljuje Tošić i bolje partije u Zvezdinom dresu.

– Nisam igrao u kontinuitetu skoro dve godine. Kada sam došao u Zvezdu onako nespreman, bez priprema, bilo je oscilacija. Igrao sam levog beka, štopera, menjao sam se, krpio sam „rupe“,  ali moje pravo mesto je levi bek.  Tu sam i gradio svoju karijeru preko Sošoa, Verdera…  Voleo bih da naredna sezona ne bude kao prethodna. Bilo je puno povređenih igrača u zadnjoj liniji. Želim da se prevashodno dobro pripremim, i obećavam da ću biti mnogo bolji nego prethodne sezone – ističe Tošić.