Izvrsni odbor FSS

IO FSS odbio oba predloga Crvene zvezde

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odbio je na današnjem sastanku u Staroj Pazovi predloge Crvene zvezde za raspisivanje vanrednih izbora u toj organizaciji i za reformu takmičenja u Super ligi.

-Svi relevantni činioci su se izjasnili i odgovor je negativan. Žalim što predstavnici Crvene zvezde nisu bili prisutni iako su oni tražili vanredne izbore i sastanak IO FSS. Danas je bila prva prilika za polemiku, ali se nisu pojavili. Što se mene tiče, stavljam tačku na bilo koju dalju priču po ovom pitanju – rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Brest bolji od Lorijena

Karadžić je kazao da mu je žao što postoji loša komunikacija FSS i Crvene zvezde

-Komunikacija je nedopustivo loša, a inicijatori toga su (predsednik Crvene zvezde Vladan) Lukić i (član uprave kluba Goran) Vesić. U ostalom delu uprave Zvezde su sjajni ljudi, ali ih ne srećemo, niti ih čujemo. Ubuduće ćemo sa njima da tražimo komunikaciju – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 1. kola i tabela španske Primere

Karadžić je konstatovao da su organi FSS u ranijim raspravama u fudbalskim telima već dobili podršku.

-Mišljenje je iznelo oko 2.000 klubova i sve je jasno. Jedan čovek ne moze da bude iznad svih. Ovo nije upereno protiv Crvene zvezde, već protiv pojedinaca koji koriste pojedine medije i novinare da emituju informacije koje znaju da budu netačne – istakao je Karadžić.

On je ponovio da nisu tačne tvrdnje Zvezde da taj klub nije dovoljno prisutan u organima FSS i podsetio na, člana UO crveno-belih I predsednika Zajednice Super ligaša Branimira Babarogića, koji je prisutan na sastancima nacionalnog saveza.

Povezana vest:  Vukić najverovatnije ostaje u Partizanu

Karadžić je najavio i da savez neće više javno polemisati sa predstavnicima Crvene zvezde.

-Mi smo bili tolerantni, ali ne možemo da dozvolimo da FSS izgubi autoritet. Niko, ni pojedinac, ni klub ne mogu da budu iznad FSS. Nametanje svog mišljenja u ovom Savezu ne može da prode – zaključio je Karadžić.

Predloge Crvene zvezde juče su odbili i članovi Izvršnog odbora Zajednice Super ligaša Srbije.