nenad_kovacevic_austrija jul 2011 056

Nenad Kovačević: Sin Balša izabrao „33″

Loša vest dočekala je Nenada Kovačevića čim je sleteo na Bečki aerodrom. Povreda Vinisiusa Pašeka i njemu je skinula osmeh sa lica.

– Kakva glupost. Ne poznajem ga, ali to su strašne stvari za jednog sportistu. Nadam se da će što pre nazad.

Nazad je stigao i Kovačević. U svoj dom, u svoju Crvenu zvezdu. Osmehom odgovara na pitanje da li je istina da su pregovori trajali dva minuta.

– Nisu dva, ali jesu tri. Sa Zvezdom sam u kontaktu već mesec dana. Zvali su me čim se završila sezona u Lansu. Ja sam nastavio tamo da treniram i 1. jula stigao sam u Beograd. Sada sam ovde, u Austriji, da se uklopim što pre i da pomognem timu najbolje što umem – kaže Kovačević.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Rezultati današnjih utakmica kvalifikacija za LŠ

Nenad će u novoj sezoni nositi broj „33“ za koji kaže da je odluka njegovog sina Balše i druga Marka.

– U Zvezdi sam nosio „16“ a u Lansu „23“. Oba broja su slučajnost jer mi to nije bitno niti sam sujeveran. Ipak, sin Balša me je pitao da nosim broj „3“. Rekao sam mu da je zauzet a onda su on i moj drug Marko odlučili da to bude „33“. Poslušaću sina koji će biti na tribinama svaku utakmicu.

Povezana vest:  Joma novi tehnički sponzor OFK Beograda

Kovačević stiže pun motiva i kaže da je gledao mnogo utakmica ovog proleća.

– Možda sam promašio jednu ili dve utakmice. Pratio sam. Video sam stil igre. I za mene kao Zvezdaša je Robi Prosinečki velika legenda i čast mi je da radim sa njim. Upoznaću saigrače iako ih uglavnom ne poznajem.

Ipak, čuo je Nenad za „malog Mićka“ Mijailovića, zadnjeg veznog koji će od njega moći da uči.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Sezona bez trofeja biće neuspešna

– Čuo sam da je naše dete i da je vrlo talentovan. Nadam se da ću imati šta da mu pokažem, mada sam uveren da ću i ja od njega učiti. Zašto da ne… – kaže Kovačević.