Batista daje novu priliku trojcu Laveci, Tevez i Mesi

Uprkos neefikasnosti koja ih je „krasila“ u susretu prvog kola Copa Americe, selektor Argentine Serhio Batista odlučio je u utakmici protiv Kolumbije svom napadačkom trojcu pružiti novu priliku.

Na pres-konferenciji održanoj uoči utakmice, Batista je otkrio sastav koji će se suprotstaviti Kolumbiji u kojem nije bilo mesta, u početnoj postavi, za „spasioca“ protiv Bolivije (1-1) Serhija Aguera. U početnoj jedanaestorici nije se našao ni Real Madridov Angel Di Maria koji je također svojim ulaskom pokrenuo dotad uspavanu Argentinu. Tako da će „gaučosi“ još jedanput zavisiti od učinka Teveza, Lavecija i Mesija.

Povezana vest:  Tamuda potpisao za Real Sosiedad

-Mesi mora igrati 25 metara od suparničkog gola i bliže. Nema potrebe da se vraća iza centra po loptu – rekao je Batista.

Nakon ponovnih kritika na igru Lionela Mesija za reprezentaciju, selektor Argentine ističe da ne zavisi sve o omalenom 24-godišnjaku, te da i ostatak tima mora dati svoj doprinos. Također je naglasio da je Mesijevo mesto u početnih 11 sigurno, ali će Tevez i Laveci morati da uradi nešto značajno protiv Kolumbije ukoliko žele ostati prvotimci u budućim utakmicama.

Povezana vest:  Lazar Marković i zvanično u Liverpulu