Kompanija MOL uz male fudbalere u Srbiji

mini_maxi_ligaPredstavnici kompanije Intermol, članica MOL grupe, i Dečije fudbalske asocijacije potpisali su danas ugovor o jednogodišnjem sponzorstvu u 2010. godini. Kao oficijelni partner, kompanija MOL će podržati učešće 10.000 mališana, uzrasta od 5 – 12 godina, u jedinstvenoj fudbalskoj Mini Maxi ligi. 
„Igraj fudbal, budi srećan“ zvanični je slogan Mini Maxi lige, a utakmice se igraju po modifikovanim fudbalskim pravilima, prilagođenim za igru na malom terenu sa mantinelom. 
-Svesni smo značaja Mini Maxi lige koja deci pruža uživanje u zabavi i lekcijama iz timskog rada, ali i uživanje u uspehu uz navijanje roditelja i prijatelja. Pored toga što pratimo tradiciju naše Grupe da brinemo o talentima i pružamo podršku sportu, želimo da pomognemo Mini Maxi ligi u promovisanju fudbala kao zabave i edukacije – rekao je Zoltan Majkl Takač (Zoltan Michael Takacs), generalni direktor Intermola, članice MOL Grupe u Srbiji.  
Vladan Škorić, predsednik Dečije fudbalske asocijacije (DFA) koja realizuje ovo jedinstveno fudbalsko takmičenje Mini Maxi ligu, naglasio je da budućnost fudbala u Srbiji leži u pravilnom psihičkom i fizičkom razvoju mališana, razumevanju fer plej igre i negovanju plementih životnih vrednosti: -U godini velikog uspeha srpskog fudbala i učešća reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ovo je pravi način ulaganja u mlade i njihovo bavljenje sportom, a najveću korist će imati naša velika Mini Maxi fudbalska porodica. Imponuje nam što za partnera imamo jednu uglednu međunarodnu kompaniju, kao što je MOL. Ona je u ovom takmičenju prepoznala vrednost i popularnost dečijeg fudbala, jer upravo ova liga pruža deci mogućnost da postanu zdrave ličnosti i ambasadori naše zemlje kroz najpopularniji sport na svetu. A mi smo tome u potpunosti posvećeni“, rekao je Škorić.

Povezana vest:  Istraga u Kamerunu i Gani povodom neuspeha na Mundijalu