FUDBALSKA-LOPTA

U Južnoj Koreji još 46 optuženih za korupciju

 

Tužilaštvo Južne Koreje optužilo je još 46 fudbalera za korupciju, saopšteno je danas u gradu Čangvonu. Igrači iz šest različitih klubova navodno su primali mito da bi pokušali da nameste utakmice, ili su se kladili na utakmice čiji su ishod znali.

Tužioci su otkrili da je prošle sezone namešteno 15 utakmica Kej-lige. Oni su saopštili da će nastaviti istragu u skandalu koji dobija sve šire razmere. U ovom slučaju optuženo je još 11 osoba koje nisu igrači, a među kojima su kladioničari i članovi organizovanih kriminalnih grupa.

Povezana vest:  Prekinuta utakmica Slovan Bratislava - Sparta Prag

Poslednje optužnice usledile su pošto je prvobitno optuženo 15 osoba, među kojima je i 11 igrača iz prvenstva Južne Koreje.

Uprava Kej-lige trebalo bi da se sastane sledeće nedelje i da odluči da li će preduzeti neke mere protiv novooptuženih. Liga je već doživotno suspendovala 10 od 11 optuženih fudbalera. Među novim optuženima ima i igrača koji su u međuvremenu završili karijeru.

Povezana vest:  Nirnberg bez trenera

Korupcijski skandal uzdrmao je iz temelja Kej-ligu, koja postoji već 28 godina i najstarije je azijsko profesionalno fudbalsko takmičenje. Vlasti su čak zapretile da će ukinuti takmičenje ako se pokaže da je umešano još klubova.