indjija_vidjev

Inđija se kandidovala za popunu Superlige

 

Fudbalski klub Inđija kandidovao se danas za upražnjeno mesto u Superligi Srbije nastalo odustajanjem BASK-a.

Predsednik Upravnog odbora Inđije Slavko Puvača istakao je da „za razliku od konkurenata, račun Inđije nije u blokadi i da klub proteklih sedam godina beleži pozitivan finansijski rezultat“.

„Stadion fudbalskog kluba Inđija, nije na početku gradnje ili rekonstrukcije, niti je projekat na papiru. Za razliku od klubova koji pretenduju na mesto u Jelen Superligi naš stadion ispunjava sve uslove za takmičenje, što potvrđuje činjenica da su se na njemu održaval brojna takmičenja“, kaže se u saopštenju.

Povezana vest:  Totenhem pobedio Arsenla posle preokreta

Inđija nema sudskih sporova, niti sporova pred Arbitražnom komisijom zbog neisplaćenih ugovorenih obaveza, a kao prioritetan zadatak kluba je ulaganje u rad sa mlađim kategorijama, dodaje se u saopštenju.

Kandidaturu za upražnjeno mesto u Superligi prvi je istakao Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio na trećoj poziciji Prve lige, a konačnu odluku doneće u ponedeljak Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na sastanku u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Princ Vilijam i političari pomažu kandidature država za SP 2018. i 2022.

-Očekujemo da se IO FSS na sastanku 11. jula, prilikom donošenja odluke o popuni Superlige Srbije, neće baviti političkim uticajima već isključivo fudbalskim uslovima i činjenicama, te da će iz tog razloga doneti pozitivnu odluku u korist Inđije – navodi se u saopštenju kluba.