logo_crvena_zvezda

Dejan Šuput – Još čekamo odluku IO FSS

 

Član Pravne komisije FK Crvena zvezda mr Dejan Šuput izjavio je da Crvena Zvezda deset dana po održavanju sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kome je odbijena inicijativa FK Crvena zvezda za raspisivanje vanrednih izbora u fudbalskoj organizaciji, našem klubu nije zvanično dostavljena ova odluka:

– Kako smo obavešteni iz medija, Izvršni odbor FSS je na sednici, održanoj 30. juna, odbio inicijativu FK Crvena zvezda za raspisivanje vanrednih izbora u fudbalskoj organizaciji. Izvršni odbor je bio dužan da nama kao predlagaču dostavi zvanično obrazloženu odluku kojom odbija našu inicijativu. Podsetiću, naš klub je 27. juna zvanično predao Izvršnom odboru FSS zahtev za raspisivanje vanrednih izbora. Crvena zvezda se, poštujući Statut FSS, prvo obratila Izvršnom odboru kao jednom od, statutom predviđenih, sazivača Skupštine i tom prilikom rekla da će čekati odluku Izvršnog odbora FSS tačno 30 dana. Do danas, 13 dana po predaji našeg zahteva i 10 dana po, u medijima objavljenoj, odluci Izvršnog odbora – mi zvaničnu odluku nismo dobili. Videli smo u medijima da je bilo puno euforije, samozadovoljstva i sreće kod članova Izvršnog odbora posle sednice ovog organa na kome su odbacili predlog Zvezde. Verujem da su ipak svesni da sva osećanja i sreću koju su izrazili moraju da stave na papir u formalnu odluku sa obrazloženjem zašto odbijaju Zvezdinu inicijativu. Izvršni odbor FSS-a je obavezan da to učini i mi tu odluku čekamo – ističe Dejan Šuput.

Povezana vest:  Moguća istraga protiv Argentine zbog Foklanda

Član Pravne komisije našeg kluba ne krije zašto je za Crvenu zvezdu važno da odluka stigne u klub.

– Nadam se da nedostavljanje odluke nama kao predlagaču ne znači da time žele da zaustave naše dalje pravne korake. U tome neće uspeti jer ćemo ovu odluku čekati još 20 dana. Pisana i obrazložena odluka Izvršnog odbora FSS-a je veoma važna za nas jer je to osnova za dalje pravne poteze našeg kluba. Posle isteka roka, smatraćemo da se Izvršni odbor slaže  sa našom inicijativom u skladu sa pravnim institutom „ćutanjem administracije“ i preduzećemo druge Statutom predviđene mere za sazivanje vanredne Skupštine kao i za zaštitu prava Crvene zvezde pred domaćim i međunarodnim sportskim institucijama. Mi se nalazimo u svakodnevnom zasedanju i kao Komisija znamo kojim putem ćemo ići u ostarivanju osnovnog cilja našeg kluba – raspisivanju vanrednih izbora u fudbalskoj organizaciji Srbije – kaže na kraju Šuput.

Povezana vest:  Tohir: Pružićemo Macariju još jednu šansu