brazil_slavlje

Copa America 2011

Fred Brazilce spasio poraza

 

U 90. minuti utakmice gol za konačnih 2:2 postigao je Fluminenseov napadač Fred spasivši tako Brazilce od poraza u meču drugog kola B-grupe Kopa Amerike protiv Paragvaja u Kordobi. Bili su igrači Mana Menezesa na Stadionu Marija Kempesa uistinu vrlo blizu ispadanja posle još jedne blede partije koju su pružili, druge nakon otvarajućeg remija bez golova protiv Venecuele.

Na lepo dodavanje Paula Henrikea Gansa Fred je još lepše postigao gol sa ivice 16-erca fino se snašavši okružen dvojicom igrača.

Povezana vest:  Sent Etjen slavio protiv Liona na Gerlandu

Dani Alveš direktni je krivac za izjednačenje u 55.minuti nakon što je izgubio loptu u poigravanju pred svojim golom od Estigaribije, koji je ekspresno poslužio Rokuea Santa Kruza za njegov 25. gol u 85. nastupu za reprezentaciju. Napadač Blekburna izjednačio se sa Hozeom Kardozom na čelu liste najboljih strelaca u istoriji reprezentacije.

Brazil i dalje sve drži u svojim rukama. U poslednjem kolu moraju peterostruki svetski prvac da pobede Ekvador i njihov nastup u četvrtfinalu neće doći u pitanje.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 25. kola, strelci i tabela Super lige

Venecuela je u okviru drugog kola ove grupe savladala Ekvador sa 1:0. Prvu pobedu uopšte u grupi B videli su gledaoci u Siudad de Salti. Njome su Venecuelanci sa četiri osvojena boda izbili na čelo tabele u grupi.

Sada je realan plasman Venecuele u četvrtfinale Kopa Amerike, jedini nakon onog 2007. godine, kada su organizovali prethodni turnir. Ovo je jedinoj južnoameričkoj naciji koja nikad nije nastupila na Svetskom prvenstvu bila tek treća pobeda u istoriji ovog takmičenja. Definitivno će nokaut-fazu tim Cezara Fariasa osigurati ne izgubi li od Paragvaja u meču poslednjeg, trećeg kola.

Povezana vest:  Vlasniku Birmingema zabranjeno da putuje u Britaniju

Copa America, grupa B, 2. kolo:

Venecuela – Ekvador 1-0 (Gonzalez 62)

Brazil – Paragvaj 2-2 (Jadson 39, Fred90 / Santa Cruz 55, Valdez 67)

Tabela: 1. Venecuela 4, 2. Brazil 2, 3. Paragvaj 2, 4. Ekvador 1