fk_novi_pazar

Novopazarci presrećni zbog ulaska u Super ligu

 

Sportski direktor Novog Pazara Sead Brunčević rekao je danas agenciji Beta da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) „doneo pravu odluku za dobrobit srpskog fudbala“, pošto je promovisao taj klub u superligaša.

-Odluka IO FSS-a da Novi Pazar, a ne Inđija ili neko treći, zauzme mesto odustalog BASK-a u elitnom rangu takmičenja predstavlja najveći rezultat u 83-godišnjoj istoriji kluba. Hvala nacionalnom savezu, doneo je pravu odluku za dobrobit srpskog fudbala – rekao je Brunčević.

Povezana vest:  Barselona i Real najpraćeniji sportski klubovi na facebooku

Sportski direktor plavih istakao je da najveće zasluge za premijerni plasman Novopazaraca u Super ligu ima predsednik kluba Rasim Ljajić, koji će svoju funkciju ustupiti Bojanu Radovanoviću, doskorašnjem finasijeru BASK-a.

-Imamo velike ambicije, želimo da dokažemo da nam je mesto među najboljima. Dokazaćemo da smo fudbalski centar, uskoro ćemo imati i odličnu infrastrukturu, kao i obavezu da jači nego ikada uđemo u novo prvenstvo – dodao je Brunčević.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati 28. kola prvenstva Italije i tabela

Novi Pazar je ovog leta, upravo zbog takmičenja u najvišem rangu srpskog fudbala, angažovao iskusnog trenera Mihajla Ivanovića.

Kandidaturu za popunu Super lige istakli su Novi Pazar, koji je prošle sezone bio treći u Prvoj ligi i Inđija, koja je bila pretposlednja u elitnom rangu. BASK će zbog odustajanja Super lige biti prebačen u treći stepen takmičenja, odnosno Srpsku ligu. Sezona u Super ligi počinje 13. avgusta, a Novi Pazar u prvom kolu gostuje aktuelnom šampionu Partizanu.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, SPISAK UČESNIKA, Počinje i kup takmičenje