jelensuperliga logo

Inđija protiv ulaska Novog Pazara u Super ligu

 

Fudbalski klub Inđija saopštio je danas da „niko u tom klubu nije iznenađen odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS)“, koji je upražnjeno mesto u Super ligi dodelio Novom Pazaru. U saopštenju predsednika Upravnog odbora Indije Slavka Puvače, objavljenom na klupskom sajtu, navodi se da su članovi IO FSS-a „podlegli političkim i finansijskim uticajima, te su bez adekvatnog obrazloženja doneli ovakvu odluku“.

Povezana vest:  Policija: Uzrok nesreće Vukčevića pad šećera u krvi

IO FSS-a danas je promovisao Novi Pazar u superligaša, umesto beogradskog BASK-a koji je odustao od takmičenja.

-Uzimajući u obzir fudbalske činjenice, članovi IO FSS-a su se opredelili za klub koji nema infrastrukturu za takmičenje u Super ligi, kome je račun u blokadi, za koji su mlađe kategorije u drugom planu i čiji su brojni navijači nebrojeno puta pravili nerede na stadionu i oko njega – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Ligeti nestrpljivo čeka takmičenje na ZOI

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić ironično je kazao da će „ovakvom odlukom kvalitet fudbala u Srbiji biti značajno unapređen“.

-Pre svega očekivana i mudra odluka od strane najmudrijih i najpoštenijih, kako i sam predsednik Karadžić kaže. Siguran sam da će ovakvom odlukom članovi IO FSS-a značajno unaprediti kvalitet fudbala u Srbiji, kao što su činili i do sada – poručio je Ješić.

Povezana vest:  Apija saopštio konačan spisak za Mundijal

Inđija je prošle sezone ispala iz Super lige, pošto je bila pretposlednja na tabeli, dok je Novi Pazar zauzeo treće mesto u Prvoj ligi. Pored Pazaraca, promociju u najviši rang srpskog fudbala obezbedio je Radnički 1923 iz Kragujevca, koji je bio drugi na tabeli Prve lige.