ArseneWenger

Venger: Ako izgubimo Fabregasa i Nasrija nismo veliki klub!

 

Francuski menadžer Arsenala Arsen Venger uveren je da će zadržati na okupu dvojicu svojih najboljih igrača koje mediji konstantno dovode u kontekst mogućih transfera. Reč je o Samiru Nasriju i Cesku Fabregasu. U lovu na Fabregasa već drugu godinu za redom je Barselona, dok je Nasri na meti Mančester Sitija i Čelzija.

Topdžije su ovog leta već izgubili Gaela Klišija koji je prešao u redove Mančester Sitija, ali Venger pun je optimizma u ostanak najvećih zvezda.

-Zamislite najgoru moguću situaciju, da izgubimo Fabregasa i Nasrija. Ne možete ljude da uverite da ste ambiciozni nakon toga – rekao je Venger.

Povezana vest:  Dodić: Zaslužena pobeda

-Za nas je najvažnija poruka koju šaljemo. Na primer, priča se da odlazi Nasri, da odlazi Fabregas. To nije poruka koju mi želimo da pošaljemo jer se onda ne možemo pretvarati da smo veliki klub. Veliki klub zadržava svoje najbolje igrače i šalje poruku drugim velikim klubovima da ne mogu samo tako da dođu i uzmu nekoga od vas. Radili smo naporno sa tim igračima godinama kako bi se razvili i sada je na nama da ih zadržimo na okupu – izjavio je francuski stručnjak.

Povezana vest:  Rus ponovo u Ajntrahtu

Što se tiče Nasrija, Venger je poručio da će on „definitivno ostati“, dok za Fabregasa kaže da ga ne zanimaju svote novca koje je Barselona spremna da ponudi sve dok sam igrač želi da ostane. Barsina ponuda od 39 miliona evra prošlog leta tako nije bila dovoljna za prodaju Arsenalovog kapitena.

-Za nas se ne postavlja pitanje novca. Radi se o tome želi li Cesk da ostane sa nama. A ja mislim da je rastrgan jer užasno voli klub. Borićemo se do poslednje sekunde da bismo ga zadržali. Mislim da je Cesk uvek bio rastrzan između svoje ljubavi prema Arsenalu i želje da zaigra za najveći tim na svetu, što je razumljivo. Verujem u njegov ostanak jer se nadam da će shvatiti da nema većeg postignuća nego voditi svoju ekipu do uspeha, i da ovo ne bi bio pravi trenutak za njega da ode – zaključio je Venger.

Povezana vest:  Fudbaleri Crvene zvezde odigrali nerešeno protiv Spartaka