Čelsi i Portsmut u četvrtfinalu FA kupa 

The_FA_Cup_TrophyBranilac trofeja u engleskom FA kupu, Čelsi plasirao se u četvrtfinale takmičenja pošto je u Londonu savladao drugoligaša Kardif siti sa 4:1. 
Domaćin je poveo već u drugom minutu golom Didijea Drogbe, ali je u 34. minutu izjednačio Majkl Čopra. 
Ipak, u drugom poluvremenu Čelsi je u potpunosti opravdao ulogu favorita. 
Prvo je Mihael Balak u 51. minutu doneo novo vođstvo Čelsiju, a u 69. minutu na 3:1 povisio je Danijel Staridž. Konačan rezulat postavio je Salomon Kalu u 86. minutu. 
Reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić celu utakmicu odgledali su sa klupe Čelsija. 
Poput Čelsija, ubedljivu pobedu od 4:1 ostvario je Portsmut na gostovanju kod trećeligaša Sautemptona. 
Srpski internacionalac Duško Tossich nije danas debitovao za Portsmut, iako je pre dva dana dobio britansku radnu dozvolu. 
Jedan od najstarijih klubova u Engleskoj Reding bio je nadomak plasmana u četvrtfinale FA Kupa, ali je Vest Bromvič izjednačio u finišu, pa će morati da odigraju još jedan meč.
Birmingem je golom Lajama Ridžvela u drugom minutu sudijske nadoknade uspeo da savlada Derbi i tako se plasira među osam najboljih u FA Kupu.
Mančester siti se obrukao protiv Stouka. Očekivala se sigurna pobeda skupocenog tima, ali je meč završen 1:1, pa će „građani“ priliku za prolaz dalje morati da potraže u revanš meču. 
U poslednjim trenucima meča Siti je imao veliku priliku, ali je šut Roke Santa Kruza posle okreta, izblokirala odbrana Stouka.
Danas su na programu preostala tri susreta: Bolton – Totenhem, Fulam – Nots Kaunti
Kristal Palas – Aston Vila.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 15. kola španske Primere