pato_brazil

COPA AMERICA 2011

Pato i Nejmar odveli Brazil u četvrtfinale

 

Po dva gola Aleksandra Pata i Nejmara bila su dovoljna Brazilu za pobedu od 4:2 protiv Ekvadora i prvo mesto u Grupi B Kopa Amerike. Nakon što su se domaćini Argentinci probudili tek u trećem kolu, isto je uspelo i Brazilcima. Dva uvodna remija protiv Venecuele i Paragvaja otvorila su sumnju u mogućnosti branioca pehara, ali pobeda protiv Ekvadora u sredu u Kordobi vratila je optimizam navijačima.

Međutim, nije sve teklo glatko ni protiv Ekvadora koji se ovim porazom oprostio od takmičenja. Pato je u 27. minuti postigao gol glavom posle ubacivanja Andrea Santosa, ali je samo deset minuta kasnije, posle slabe reakcije Žulija Cesara, izjednačio Felipe Kaisedo. Napadač Levantea je još jednom vratio Ekvador u igru pogotkom u 58. minuti, tačno deset minuta pošto je Nejmar iskoristio dodavanje Gansa za 2:1.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Bajern čuva vrh tabele, šampion izgubio u Hamburgu

Treću prednost Brazil napokon nije ispustio Pato u 60. minuti kada je postigao gol iz blizine. Konačnih 4:2 je postavio Nejmar u 71. minuti posle ubacivanja Maikona sa desne strane.

U drugoj utakmici Grupe B Paragvaj je u Salti ispustio dva gola prednosti protiv Venecuele. Nakon što je Kristian Riveros u 85. minuti postigao pogodak za vođstvo Paragvajaca 3:1 činilo se da je priči kraj, ali ekipa Gerarda Martina je uspela da primi dva gola u samoj završnici, prvo je u 89. minuti smanjio Nikolas Fedor, da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade izjednačio Grendi Perozo.

Povezana vest:  Milinković: Počeli smo prvenstvo kako želimo

Loše odigrana završnica spustila je Paragvaj na treće mesto u grupi i donela mu duel protiv Brazila u četvrtfinalu. Venecuela će igrati protiv Čilea, najbolje ekipe grupe C. Argentina i Urugvaj, kao i Kolumbija i Peru čine preostala dva četvrtfinalna para.

Copa America, grupa B, 3. kolo:

Brazil – Ekvador 4-2 (Pato 27, 60, Nejmar 48, 71 / Kaisedo 37, 58)

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 18. kola Primere i tabela

Paragvaj – Venezuela 3-3 (Alkaraz 33, Barios 62, Riveros 85 / Rondon 5, Fedor 89, Perozo 90+2)

Tabela: 1. Brazil 5 bodova, 2. Venezuela 5, 3. Paragvaj 3, 4. Ekvador 1

Parovi četvrtfinala:

Kolumbija – Peru

Argentina – Urugvaj

Brazil – Paragvaj

Čile – Venezuela