ZVEZDA-UNTERSCHITZEN_09

ŽREB U NIONU,  LIGA EVROPE

Zvezda beži od Splićana i istočnjaka

 

Oči svih na “Marakani” a i onih kojima je zvezdin grb u srcu biće uperene ka Nionu u petak. U prostorijama evropske kuće fudbala, “kuglice” će doneti vice prvaku Srbije protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nova Crvena zvezda, skrojena po fudbalskoj vizija Roberta Prosinečkog , posle nekoliko kikseva u Evropi , želi napokon da napravi iskorak na evropskoj sceni. Do naredne runde crveno-belima  neće biti lako pošto će se u šeširu naći protivnici koji ne spadaju u redove “fudbalske boranije”.

Povezana vest:  Ibanjez i Katai: Nismo uigrani, ali je revanš u Beogradu...

Trener Robert Prosinečki jasno poručuje da želi da u prvoj utakmici izbegne njegove zemljake sa mora.

-Neću Splićane. Ne sa fudbalske strane već zbog svega drugog. Napravila bi se tenzija, bilo bi dve nedelje frke po medijima, pritiska, neviđenih mera bezbednosti, a ja mislim samo na fudbal. Da li ćemo prvi meč igrati u gostima ili kod kuće meni je svejedno – kaže šef struke Crvene zvezde Robert Prosinečki.

Povezana vest:  Dojče vele: FIFA ekonomski zdrava, moralno - veoma bolesna

Pored Splićana, ekipe za izbegavanje dolaze sa Istoka Evrope a zajedno sa Crvenom zvezdom u žrebu su: Dandi junajted, Jehuda Tel Aviv, Omonija, Mitiland, Makabi Tel Aviv, Vesterlo, Legija, Jablonec, Ventspils, Tun, Valeranga, Tromso, Jagilonija Belistok, Rid, Rabotnički, Alesunds, Aktobe, Bohemiam, Larnaka, Spartak Trnava, Dinamo Tbilisi, Sarajevo, Levadia, Split, Varaždin, Gomel, Senica, Slogo Rovers i Stomgoset.

Povezana vest:  Pobede Bajerna, Bejera i Dortmunda, osam golova u Hofenhajmu