Rad_Olimpijakos

LIGA EVROPA

Rad izgubio kod kuće od Olimpijakosa

 

Fudbaleri Rada izgubili su danas u Beogradu od grčkog Olimpijakosa iz Volosa sa 1:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Strelac jedinog pogotka bio je Huan Martin u 87. minutu. Revanš utakmica igra se za sedam dana na stadionu Pantesaliko u Volosu.

Prvu šansu u meču imao je Rad već u drugom minutu, kada je golman Eldin Jakupović odbranio udarac Branislava Jovanovića sa pet metara.

Gosti su odgovorili u 15. minutu, preko Martina, ali je siguran bio čuvar mreže domaćih Branislav Danilović. Već u sledećoj akciji fudbaler Rada Luka Milivojević šutirao je sa 20 metara, ali je lopta otišla iznad prečke. U završnici prvog poluvremena domaćin je imao još dve prilike da povede.

Povezana vest:  Bekam i Ferguson ponovo zajedno na Old Trafordu

Igrao se 30. minut, kada je Nikola Leković odigrao „dupli pas“ sa Nemanjom Kojićem, ali je šutirao snažno preko gola. Osam minuta kasnije pokušao je i Marko Stanojević udarcem sa više od 30 metara. Olimpijakos je u drugom poluvremenu preuzeo inicijativu, a u 66. minutu Havijer Umbides šutirao je glavom preko gola. Glavni sudija Babak Rafati u 73. minutu je, zbog velike vrućine, dozvolio tajm-aut kako bi se igrači osvežili.

Povezana vest:  Kaluđerović potopio Lale

To osveženje definitivno je više prijalo gostima, koji su i u 80. minutu mogli da postignu gol, ali je Martin pogodio prečku, a u nastavku akcije neprecizan je bio i Umbides. Gosti su do pobede došli u 87. minutu, kada je Umbides centrirao sa desne strane, a Martinu nije bilo teško da, neometan, glavom pošalje loptu u Danilovićevu mrežu.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati i tabela Liga 1 posle 31. kola

Jedinu priliku za izjednačenje u završnici utakmice Rad je imao u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Milivojević šutirao preko gola iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora. Utakmicu na stadionu Obilića, gde Rad igra evropske utakmice kao domaćin, posmatralo je oko 2.000 gledalaca, uključujući i 200 navijača grčko tima.

Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa održaće se sutra u 13.30 u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu.