ENGLESKA LIGA, Vesti

engleska_logoSaha veran Evertonu

Saradnja između Louisa Sahe i Evertona se nastavlja. Francuski internacionalac pristao je da potpiše novi ugovor i ostane u klubu do leta 2012. Saha je stigao u Everton u avgustu 2008. iz Mančester junajteda, a ovom prilikom je izjavio:
– Nije mi bilo teško da se odlučim. Dobro sam prihvaćen, zadovoljan sam uslovima u klubu i želim da budem deo budućih Evertonovih poduhvata. 
Od engleskih timova Saha je nastupao i za Fulam i Njukasl. U 45 mečeva Premijer lige u dresu Evertona, postigao je 17 pogodaka. 

Carragher hvali saigrače

Povezana vest:  Ferguson kažnjen sa 12.000 funti

Mnogo toga u Liverpulu ne funkcioniše onako kako navijači priželjkuju. Ipak, kritike prema mišljenju Jamiea Carraghera, a i statistici ne bi trebalo da budu usmerene ka odbrani. Ekipa je u Premijer ligi sačuvala mrežu u šest od poslednjih osam mečeva. Carragher je izjavio:
– Već godinama u postavi imamo sjajne defanzivce. Sposobni smo da se suprotstavimo svim protivnicima. Odbrambeni red je na nivou najboljih timova na svetu. Naravno, stručnost menadžera Rafaela Beniteza na tom polju znatno olakšava posao i nama. 
Iako ga optimizam ne napušta, usponi i padovi u igri Liverpula su i te kako prisutni u tekućem šampionatu:
– Čitav tim prolazi kroz razne faze. Greške se događaju i nama u defanzivi. Slična situacija je i s napadačima. Nekad tresu mreže iz meča u meč, a nekad ne mogu da pronađu put do gola. Sve je to fudbal. 

Povezana vest:  Murinjo nezadovoljan zbog primljenog gola

Koga će pojačati Chamakh?

Marouane Chamakh, napadač Bordoa, privlači pažnju mnogih evropskih klubova. Sve je izglednije da će Marokanac uskoro promeniti sredinu, međutim, u Liverpulu i Arsenalu, timovima koji su proglašavanji za najveće favorite da ga angažuju, prave se kao da se njih mogući transfer ne dotiče. Rafael Benitez, menadžer Liverpula, izjavio je:
– Ne želim previše da pričam o mogućem dolasku Chamakha i zato ću samo konstatovati da ga verovatno nećemo angažovati.
Ni Arsene Wenger, Benitezov kolega iz Arsenala, nije bio puno konkretniji:
– Ne vodimo bilo kakve pregovore. Zanima nas isključivo prvi naredni duel u Premijer ligi. Siguran sam da Marouane već dobija ponude od mnogih timova, a to i jeste njegovo pravo. U poziciji je da može da potpiše predugovor sa nekom od zainteresovanih ekipa. 

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Velike promene u srpskom timu za duel sa Italijom