diego_slavlje_polu_finale_uru

COPA AMERICA 2011

Urugvaj izbacio Argentinu posle penala

 

Reprezentacija Urugvaja drugi je polufinalista ovogodišnjeg takmičenja Kopa Amerike, pošto su bili uspešniji posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacili Argentinu.

Već na samom početku utakmice domaći navijači, ali i igrači, dobili su hladan tuš. Diego Perez doveo je Urugvaj u vođstvo u 6. minuti, nakon što je jednu loptu upućenu u kazneni Martin Kaseres prosledio na drugu stativu a golman Argentine Sergio Romero ostao prekratak, dovoljno da Urugvaj povede.

Nije se dugo čekalo na odgovor Argentine koji su izjednačili već u 18. minuti nakon odličnog ubacivanja Mesija i pravovremenog utrčavanja Higuaina koji je glavom prosledio loptu u mrežu za 1:1. Urugvaj je od 39. minuta morao da igra sa igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen strelac vodećeg pogotka Perez.

Povezana vest:  Bilbao i Malaga podelili bodove

Izgledalo je da će domaćin konačno uspeti da prelomi utakmicu nakon svih silnih prilika koje su imali, ali golman Urugvaja Fernando Muslera i urugvajska odbrana imali su svoj dan. Rezultat se nije menjao do kraja regularnog dela utakmice kada je u 87. minuti isključen kapiten Argentine Havijer Maskerano.

U produžetku su oba tima imali svoje prilike, ali one najbolje imala je Argentina, ipak Muslera je na golu  od 18. minute bio nesavladiv. posle 120 minuta dobrog fudbala pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima se Urugvaj pokazao kao mirnija i sigurnija ekipa.

Povezana vest:  Kup devet vrednosti: Ko će naslediti FK Barcelonu?

Napadač Mančester Sitija Karlos Tevez promašio je jedanaesterac u trećoj seriji za Argentinu, dok su svi Urugvajci bili precizni. Penal serija se završila sa 5-4 i slavlje u Santa Feu moglo je da počne, ali ne za domaćina.

Argentina nije osvojila nijedan trofej punih 18 godina, a raspolažu igračima poput Mesija, Teveza, Aguera, Havijera Zanetija…

Povezana vest:  Kavani: Ko može da kaže ne Čelsiju ili Realu

Urugvaj će u polufinalu, koje je na raspredu u utorak, igrati protiv reprezentacije Perua koja je ranije, takođe iznenadila, pobedom od 2-0 protiv favorizovanu Kolumbiju.

Kopa Amerika, četvrtfinale:

Urugvaj – Argentina 1-1 (5-4 penali)

Peru – Kolumbija 2-0 (Lobatn 101, Vargas 111)