Kasey-Keller

Keler: Totenhem je i dalje klub za preprodaju igrača

Bivši golman Totenhema, Amerikanac Kjesi Keler, prokomentarisao je situaciju u klubu nastalu nakon zahteva hrvatskog fudbalera Luke Modrića za transferom u Čelsi.

-Totenhem ima jedan te isti problem već godinama. Ne vidim da Mančester Siti ili Mančester Junajted prodaju svoje igrače rivalima. Možda to čini Arsenal, ali znamo da njihovi navijači zbog toga ozbiljno negoduju – rekao je 41-godišnji Keler, danas golman MLS-sastava Sijetl Sandersa.

Povezana vest:  Mesijev deda: Imam još jednog unuka kao Leo

-U pravim klubovima najbolji igrači žele da ostanu. Ne žele otići jer znaju da će napadati trofeje. Totenhem mora dostići taj nivo. U jednom trenutku rukovodstvo kluba moraće da donese tu odluku. Ili će se početi takmičiti s najboljima, ili neka sve odlože za neko srećnije vreme: godinu, dve tri… Držim palčeve da se jednom dogodi rez. U istoj poziciji klub se nalazi već 20 ili 30 godina. Ne možete igrati vrhunski fudbal ako znate da igrate samo prekide. Ne možete prodavati svoje najbolje igrače i takmičiti se s ekipama koje to ne čine. Istorija govori da će Modrić otići. Izludiće klub svojim zahtevima i neko će napokon doći sa sumom koja se neće moći odbiti. Dok to klub ne promeni, završavaće uvek na isti način – smatra Keler.

Povezana vest:  Fred se vratio u Šahtjor