tomislav_karadzic

Karadžić objasnio zašto je Novi Pazar postao superligaš

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić poslao je danas pisma predsednicima dva kluba, Slavku Puvači iz Inđije i Rasimu Ljajiću iz Novog Pazara, u kojima je naveo zašto su Novopazarci izabrani da popune poslednje mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a.

On je Puvači poručio da je Novi Pazar dobio mesto u najvišem rangu srpskog fudbala „prvenstveno iz razloga što je u danima po završetku prošle sezone došlo do svojevrsne fuzije između BASK-a i Novog Pazara“.

Povezana vest:  Gvardiola uveo gvozdenu disciplinu pred El Klasiko: Igrači imaju pravo samo na ćutanje

-BASK se našao u izuzetnim finansijskim problemima i očigledno su verovali da u spajanju s Novim Pazarom mogu da bar delimično pronađu izlazak iz krize – dodao je Karadžić u pismu.

Predsednik FSS-a je u pismu čelniku Novog Pazara Rasimu Ljajiću, između ostalog, naveo da taj klub „ima obavezu da ispuni infrastrukturne i ostale uslove“ predviđene za takmičenje u Super ligi.

Povezana vest:  Ronaldo neće igrati na prijateljskoj utakmici sa Brazilom

Karadžić je dodao da će svi u Novom Pazaru „izuzetnim profesionalnim angažmanom učiniti sve u cilju dalje ekspanzije kluba, njegovog takmičarskog napretka, ali i doprineti afirmaciji fudbala u tom delu Srbije“.

Izvršni odbor FSS-a je na sednici 11. jula doneo odluku da upražnjeno mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a popuni Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio kao treći na tabeli Prve lige.

Povezana vest:  “Fudbal za prijateljstvo” pokrenuo “Kup devet načela”

Inđija je ispala iz najvišeg ranga takmičenja, pošto je prvenstvo završila na pretposlednjem mestu. BASK je odlukom IO FSS-a prebačen u treći stepen takmičenja – Srpsku ligu.

Pored Novog Pazara, u Super ligu se plasirao i Radnički iz Kragujevca, koji je bio drugi na tabeli u Prvoj ligi.