ekipa_2_kolo

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

U Skoplju mirno, navijači se još ne okupljaju

 

Samo nekoliko sati uoči revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između fudbalera Škednije i Partizana, atmosfera u Skoplju je mirna. Na ulicama makedonske prestonice nema okupljanja navijača Škendije, koji se očekuju da dođu direktno iz Tetova uz velike mere bezbednosti.

U Skoplju, takođe, nema ni najvatrenijih pristalica „crno-belih“, koji su, izgleda, ispoštovali apel uprave kluba da ne dolaze na stadion „Filip Drugi“.

Nedavno su se dva kluba uz prisustvo predstavnika UEFA dogovorili da iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljen dolazak gostujućih navijača.

Povezana vest:  Lukaku: Dokazaću da Murinjo greši

Meč između Škendije i Partizana igra se večeras od 20,45 časova. Fudbaleri srpskog prvaka Partizana doputovali su juče u Skoplje.

„Crno-beli“ su na skopskom aerodromu dočekani bez velikih mera obezbeđenja, a zanimljivo je da nijedna lokalna televizijska ekipa, niti predstavnici ostalih medija, nisu bili prisutni prilkom dolaska srpskog šampiona.

Fudbalere Partizana je do hotela ispratilo samo jedno policijsko vozilo, ali naš klub ništa nije želeo da prepusti slučaju, pa su uz ekspedicju pošli i policajci iz Beograda u civilu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Brazilci se ne obaziru na tradiciju protiv Čilea

Dva kluba su se uz prisustvo predstavnika UEFA dogovorili da iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljen dolazak gostujućih navijača, ali je uprava Škendije juče odlučila da pusti ulaznice u slobodnu prodaju.

Iz tog razloga postoji mogućnost da sutra na skopski stadion „Filip Drugi“ dođu pristalice Partizana iz Makedonije, ali bez navijačkih obeležja.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da bez obrzira na ogromnu prednost iz Beograda, neće ništa rizikovati i da će na teren izaći najjaci šastav.

Povezana vest:  Prosinečki: Nećemo ništa menjati, idemo na pobedu



-Naravno da je puno lakše ići na revanš sa četiri gola prednosti, ali iz iskustva znam da je u fudbalu sve moguće i ništa nećemo prepusttii slučaju. Igraćemo u istom sastavu, sa maksimalno jednom izmenom u odnosu na tim iz Beograda.

Od igrača ću tražiti maksimalnu koncentraciju. Nikad se ne zna, ukoliko primimo jedan, ili ne daj bože, dva gola utakmica može da krene u pogrešnom smeru“, rekao je Stanojević.