uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Dinamo i Maribor prošli u treće kolo, Helsinki za desetku

 

Fudbaleri zagrebačkog Dinama i slovenačkog Maribora plasirali su se danas u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a tamo će se naći i Helsinki koji je na svom stadionu savladao Bangor siti sa ubedljivih 10:0. Do jedne od najubedljivijih pobeda u istoriji evropskih kupova Helsinki je došao golovima dvostrukih strelaca Kastriota Kastratija, Erfana Zenelija i Temua Pukija.

Povezana vest:  Navijači Bešiktaša razlupali autobuse u Beogradu

Mrežu gostiju iz Velsa po jednom su zatresli Rafinja, Aleksander Ring, Berat Sadik i Jarno Parika. U prvoj utakmici Helsinki je u Velsu slavio sa 3:0. Protivnik Helsinkija u trećem kolu kvalifikacija biće zagrebački Dinamo.

Dinamo je u Bakuu protiv azerbejdžanskog Nefčija odigrao bez pogodaka, a do plasmana u treće kolo kvalifikacija došao je zahvaljujući pobedi od 3:0 u prvoj utakmici u Hrvatskoj. Slovenački Maribor je u Luksemburgu pobedio Didelanž sa 3:1, a dvostruki strelac za goste bio je Dejan Mezga. Gol za Maribor postigao je i Robert Berič, dok je strelac za domaćina bio Danijel de Mota.

Povezana vest:  Birhof: Čeka nas težak Mundijal

U prvoj utakmici koja je odigrana u Mariboru, šampion Slovenije pobedio je sa 2:0. Protivnik Maribora u trećem kolu kvalifikacija biće pobednik dvomeča Makabi Haifa-Borac Banjaluka (prva utakmica 5:1 za Izraelce).