skoplje_grad

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Jake mere bezbednosti u Skoplju

 

Makedonske vlasti preduzele su jake  bezbednosne mere u Skoplju povodom večerašnje fudbalske utakmice Sskendija iz Tetova i Partizan iz Beograda, koja se smatra za utakmicu visokog rizika.

Radi se o takozvane tri bezbednosne zone, koje obuhvataju obeležavanje policijskom trakom prostora oko stadiona „Filip Drugi“, formiran je operativni štab koji će pratiti navijače i pojačane su kontrole na graničnim prelazima sa Srbijom, jer je gostujućim navijačima zabranjeno prisustvo na revanš utakmici.

Povezana vest:  Policija uhapsila bivšeg predsednika FS Kine

Na zahtev UEFA južna tribina stadiona će biti zatvorena iz bezbednosnih razloga. Domaćini očekuju miran meč, kao što je bio onaj u Beogradu.

Mi preuzimamo sve mere za bezbedan meč i garantujemo 100 postotnu sigurnost za sve prisutne, ali smo suočeni sa nepoverenjem, izjavio je sportski direktor Škendija Besir Šakiri.

Najavljeno je da će u Skoplju doći stotinak navijača Škendije iz Kosova i Albanije.

Povezana vest:  Kedira želi novi ugovor u Realu

Niko ovde ne želi da prognozira rezultat nakon 4:0 u Beogradu. Utakmica je značajna zbog toga što se Škendija prvi put takmiči na međunarodnoj sceni, pa su odštampane i majice koje najavljuju ovaj meč i koje se prodaju u fan klubu tetovskog tima.