Diego-Maradona

Maradona kritikovao Batistu i Grondonu

 

Bivši selektor argentinske reprezentacije Dijego Maradona nakon neuspeha Argentine na južnoameričkom prvenstvu Kopa Amerika kritikovao je sadašnjeg selektora Sergia Batistu i predsednika Saveza Grondonu.

Maradona smatra da oni ne rade svoj posao kako bi trebalo i moraju da napuste pozicije koje obavljaju.

-Ne razumem zašto Batista ne želi da odstupi. Bilo bi bolje za njega da prepusti poziciju nekom drugom. Mislim da mu je bolje da naredne nedelje ostane u svojoj kući i da se krije neko vreme, jer za njega sada nije sigurno da hoda po ulicama – savetovao je Batisti Maradona, i izrazio bojazan da argentinske zvezde na čelu sa Lajonelom Mesijem ubuduće neće hteti da igraju za reprezentaciju.

Povezana vest:  Liverpul i Sevilja kažnjeni zbog izgreda navijača u finalu LE

-Dobro znam da su siti svega i ne bi me začudilo da odbiju da igra pod njegovim vođsvom. Dok sam ja bio trener bili su 1000 posto srećniji – dodao je Maradona.

Kazao je da Grondona radi šta hoće, a ne vidi da ne radi ništa dobro. Maradona ne namerava da se vrati na klupu Argentine jer ima posao u Saudijskoj Arabiji, gde trenira ekipu Al Vasl.

Povezana vest:  RTS prenosi dvomeč Zvezde i Krasnodara

Maradona je na SP-u u Južnoafričkoj republici sa reprezentacijom dobio četiri utakmice. Argentina je savladala Nigeriju, Južnu Koreju, Grčku i Meksiko, posle čega je šokirala Nemačka (4:0). Nakon SP-a Maradona je napustio raprezentaciju, kako sam kaže, ne zbog poraza od Nemaca, nego zbog nesporazuma sa Grondonom.

Pod vođstvom Batiste, Argentina je na Kopa Americi savladala samo Kostariku, a ispala je u četvrtfinalu od Urugvaja posle izvođenja jedanaesteraca.

Povezana vest:  Ljajić: Da se pogledamo u ogledalo, alibi ne treba tražiti