paragvaj_polufinale

COPA AMERICA 2011

Paragvaj se plasirao u finale Copa Americe, tuča na stadionu

 

Fudbaleri Paragvaja igraće nedeljno finale Kopa Amerike protiv Urugvaja pošto su u drugom polufinalnom duelu, igranom u Mendozi, pobedili Venecuelu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Na kraju je bilo 5-3. Posle 120 minuta nije bilo golova. Golman Paragvaja Žusto Vilar obranio je jedanaesterac Franklinu Luceni u četvrtoj seriji, da bi odmah potom Dario Veron pogodio ključni udarac za pobedu.

Povezana vest:  Robi Kin odao počast nastradalom navijaču Irske

Paragvajci su izborili finale, svoje prvo od davne 1979. godine, uz ogromnu količinu sreće. U produžecima su fudbaleri Venecuele dvaput pogodili stativu (Fedor i Arango), i još jednom uzdrmali prečku (Moreno) u 42. minuti utakmice. Tokom produžetaka imali su igrači Cesara Fariasa još tri izvrsne prilike, ali je sjajni golman Vilar opet, kao i u četvrtfinalnom duelu sa Brazilom, bio na visini zadatka.

Paragvajac Džonatan Santana isključen je u 102. minuti utakmice nakon drugog žutog kartona. Ranije je meksikanski sudija utakmice Francisco Kakon isključio paragvajskog selektora Gerarda Martina i njegovog pomoćnika. Dogodilo se to na samom početku prvog produžetka, pošto se Martino verbalno zakačio sa venecuelanskim selektorom Fariasom.

Povezana vest:  Rajković suspendovan do daljnjeg

Nastavak tog incidenta publika je videla nakon završnog Veronova penala, kada je došlo do opšte tuče na terenu. Napali su Venecuelanci Paragvajce dok su slavili pobedu. Selektor Farias je tvrdio da posle utakmice da su Paragvajci isprovocirali njegove igrače.

Paragvaj je tako uspeo da izbori finale južanoameričkog prvenstva u Argentini posle pet odigranih remija i dva uspešna izvođenja penala.

Povezana vest:  Bajer Leverkuzen pobedio i približio se Borusiji Dortmund

Venecueli, naciji poznatijoj po bejzbolu, na kraju je vrlo malo značila činjenica da su igrali najbolji fudbal na Kopi, i plasirali se u polufinale prvi put u istoriji.

Nedeljno finale Urugvaj i Paragvaj igraće na Monumentalu u Buenos Airesu.

Copa America, polufinale:

Paragvaj – Venezuela 5-3, 0-0