vojvodina_polazak_na_pripreme

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPA

Vojvodina prokockala prednost iz prvog meča

 

Fudbaleri Vojvodine izgubili su danas u Novom Sadu od Vaduca iz Lihtenštajna sa 3:1 u revanšu 2. Kola kvalifikacija za Ligu Evropa i tako propustili priliku da se posle pobede u prvom meču sa 2:0 plasiraju u narednu rundu takmičenja. Vaduc, koji se takmiči u drugoj ligi Švajcarske, u 3. kolu igraće protiv Hapoela iz Tel Aviva.

Gol odluke postigao je gostujući fudbaler Moreno Merenda u sedmom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena. Prethodno je Vaduc vodio s 2:0, ali je nadu Novosađanima da će, ipak, igrati u 3. kolu doneo Nemanja Čović pogotkom u 87. minutu.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA 2010/2011, Lista strelaca, 8. kolo

Na kraju utakmice nezadovoljni navijači Vojvodine skandirali su „uprava napolje“. Gosti iz Lihtenštajna od početka meča bili su bolji rival, a već u 6. minutu Rafael Rafinja pogodio je prečku iz slobodnog udarca.

U 10. minutu Vaduc je poveo sa 1:0 golom Dušana Cvetinovića, koji je izbegao ofsajd zamku i snažnim udarcem sa sedam metara savladao Nemanju Supića. Početak drugog poluvremena pripao je domaćim igračima, ali je u 52. minutu Čović propustio odličnu priliku da izjednači rezultat. Njegov udarac glavom sa tri metra bio je neprecizan.

Povezana vest:  Vesić: Spomenik Rajku Mitiću na Zvezdin rođendan

Gosti su povećali na 2:0 u 78. minutu, kada je Merenda ostao usamljen na šest metara, nakon centaršuta Matijasa Barona i loše intervencije Daniela Mojsova. Odbrambeni igrač Vojvodine promašio je loptu u želji da je izbaci iz kaznenog prostora.

U 87. minutu posle pogotka Čovića, činilo se da će i pored lošeg izdanja Novosađani igrati u 3. kolu. To je, međutim, demantovao Merenda svojim drugim golom na meču. On je u 97. minutu ostao usamljen na petercu pred golom Vojvodine i lako savladao Supića.

Povezana vest:  Espanjol deklasirao Bilbao u gostima

Utakmica u Novom Sadu bila je produžena za četiri minuta, ali je zbog koškanja igrača u šesnaestercu domaćeg tima, sudija Aleksej Kulbakov iz Belorusije odlučio da se igra još malo. Prvi meč 3. kola Vaduc i Hapoel igraće 28. jula.