Sergio-Batista_argentinaArgentinski savez podeljen oko Batiste: Moj fokus je Svetsko prvenstvo, a ne Copa

Sergio Batista potvrdio je u petak da se nema namere da se povuče s dužnosti selektora argentinske n reprezentacije uprkos sve većem pritisku kojem je izložen.

Prema pisanju lokalnih medija, Argentinski fudbalski savez (AFA) je u petak ujutro raspravljao o ispadanju reprezentacije u četvrtfinalu Copa Americe na domaćem terenu. Nekoliko članova Izvršnog odbora je zatražilo Batistinu ostavku, kao i odlazak direktora nacionalne ekipe Karlosa Bilarda.

Povezana vest:  Aleks Ferguson pokušava dovesti Frenka Lamparda

Batista je ponovio da se nema namere povući, ali pitanje je hoće li opstati na sadašnjoj funkciji. Argentinski mediji pišu kako se očekuje da će AFA odluku doneti u ponedeljak, a već se spominju i mogući kandidati za Batistina naslednika. Favoriti su zasad Gerardo Martino, koji je odveo Paragvaj do finala Copa Americe koja je u toku, te bivši trener Estudiantesa Alejandro Sabela.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Šahtjor čeka Čelsi, Juventus u Danskoj

-Uvek sam govorio da moramo razmišljati o Svetskom prvenstvu 2014. To je glavni cilj iako bi nam bilo drago da smo osvojili Copu. Moj fokus je, međutim, uvek bio na SP-u, a i dalje je tako. Imam puno samopouzdanja i volje da nastavim raditi ovaj posao – poručio je Batista.